Successos

L'Ajuntament defensa el text per “l'alarma social” que genera l'incivisme

Qualifica de “dramàtic” el ‘balconing' i recorda al jutge que en sis anys han mort nou persones

Veu “lògic” i “necessari” que els hotelers prenguin mesures

L'Ajuntament de Lloret de Mar ja ha fet arribar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la rèplica a la demanda dels hotelers. En aquesta no només argumenta jurídicament la validesa de tot l'articulat, sinó que defensa també la filosofia de les ordenances.

En l'escrit, l'Ajuntament explica que les conductes incíviques “es produeixen amb relativa freqüència durant la temporada turística” i que tenen un doble efecte: “a banda de generar danys personals, a vegades irreversibles, danyen també la imatge del municipi”. En aquest punt, acusen els mitjans de comunicació que “tot sovint es fan ressò d'aquestes pràctiques a la vegada que qualifiquen negativament el tipus de turisme existent al municipi”. És més, consideren que això acaba generant entre la població “una sensació que podria ser qualificada d'alarma social”. Per provar-ho, han fet arribar al tribunal un dossier de premsa.

L'Ajuntament explica que casos com ara el balconing “poden arribar a ser dramàtics” i recorda que en els últims sis anys ha causat la mort de nou joves i trenta més han quedat ferits. “Genera una problemàtica de la qual l'Ajuntament no en podia quedar al marge”, per això van veure “no només lògic, sinó completament necessari” recordar als hotelers “que no en poden estar al marge”. El consistori explica als empresaris que només els demana que apliquin “qualsevol mesura” per prevenir les conductes incíviques.

LA FRASE

Les ordenances són un benefici per al ciutadà i per al turista
Romà Codina
alcalde de Lloret de MAr

LA XIFRA

9
joves
han mort per culpa del ‘balconing' en els últims sis anys, segons l'Ajuntament, i trenta més han quedat ferits.

L'alcalde, en contra del recurs

Pel que fa als discotour, l'Ajuntament diu que prohibint-los ni es “condiciona ni es restringeix el dret a cap empresari a dedicar-se al que vulgui”. I assegura que si es permetés, emparant-se en la llibertat d'empresa, també s'hauria d'autoritzar la venda ambulant. Sobre el punt de no voler avisar la policia quan es detecta una pràctica que atempta contra la persona, considera que “sorprèn enormement que el gremi no entengui com una de les més elementals obligacions'' avisar la policia quan algun assistent als actes que organitzen porta a terme pràctiques discriminatòries de contingut xenòfob. L'alcalde, Romà Codina, va assegurar ahir “no estar d'acord” amb el recurs dels hotelers: “Ens mantenim ferms amb les ordenances; la temporada turística de l'any passat va anar molt bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.