Successos

policial

Conclouen que el rus trobat mort a Lloret es va suïcidar i alliberen la dona i l'amiga

Les proves científiques avalen la versió d'elles, que asseguren que el van trobar penjat al lavabo i que es va colpejar en caure quan el van despenjar

Els Mossos, en vista dels resultats de l'autòpsia, de l'anàlisi de l'escenari i de les declaracions dels testimonis, han conclòs que la mort de Vitaly Starovoytov, un rus de 50 anys que van localitzar dilluns a la nit escanyat al lavabo del pis 6è 9a de l'edifici Garden Lloret del número 8 del carrer Pere Codina, no és un homicidi, sinó que es tracta d'un suïcidi. Ahir mateix, sense ni passar-les a disposició judicial, els Mossos van deixar lliures la dona i l'amiga de Vitaly Starovoytov, que dilluns a la nit van ser detingudes per desobediència, perquè quan els Mossos van entrar al pis anaven borratxes i els van obstaculitzar la feina, i també per omissió de socors. Les dues dones hauran de respondre davant del jutge si aquest opta per citar-les pel cas de desobediència als agents de l'autoritat.

Martell sospitós

Inicialment, es va activar el protocol policial i judicial pels casos d'homicidi, perquè quan la policia, alertada per uns veïns, va entrar al pis on Starovoytov era mort, van detectar indicis que feien pensar en una mort homicida. L'home era estès al terra del lavabo, tenia la cara molt ensangonada i unes fractures a la cara i a la mandíbula que, en un primer moment, es va sospitar que les hi podien haver fet amb un martell que els Mossos van trobar al costat del cos. Però un cop fetes les anàlisis forenses es va determinar que l'home havia mort per asfíxia, escanyat, i l'anàlisi de les marques del coll va determinar que eren compatibles amb un penjament, i que la sang i les fractures facials podien ser conseqüència de la trompada del cos contra el terra quan el van despenjar, tal com van explicar la dona i l'amiga. Elles afirmen que se'l van trobar mort quan una d'elles va voler entrar al lavabo a la nit. La porta costava d'obrir i llavors van descobrir que era pel cos de l'home. El cas es va descobrir per l'avís que van donar el conserge i una veïna de l'edifici Les Amèriques. La parella de la víctima –de nom Irina– i la seva amiga els van explicar que l'home s'havia suïcidat al lavabo del pis. El conserge i la veïna els van dir que avisessin la policia, però les dones s'hi van negar i van tornar a l'edifici del barri de Fenals. En un primer moment, tant el conserge com la veïna no van fer cas del relat de les dues dones, ja que presentaven clars signes d'anar begudes. Però al cap d'unes hores, el conserge va tornar a trucar a Irina. Sempre segons la versió d'aquesta veïna, la noia els va plantejar agafar una pala i enterrar el cos al bosc, ja que la víctima no tenia els papers en regla al país i, per tant, ningú no el trobaria a faltar. Després d'aquesta afirmació, tant el conserge com la veïna van avisar la policia.

LA DATA

19.08.13
és el dia
que van trobar mort Vitaly Starovoytov en un pis del carrer de Pere Codina del barri de Fenals de Lloret.

Bevent i estudiant com enterrar-lo

Les dues dones detingudes no van ser mai imputades formalment per homicidi, encara que els Mossos investiguessin si havien tingut res a veure amb la mort. El seu delicte , en tot cas, va consistir a voler-se desfer del cos de Vitaly. Durant les hores que van estar rumiant com ho podrien fer van consumir alcohol en quantitats desmesurades. Anaven tan begudes que els veïns no se les van creure quan els deien que tenien l'home mort a casa, i va ser quan van demanar ajut i eines per anar-lo a enterrar al bosc que es van malfiar i van anar a denunciar-ho. Elles deien que havien pensat que com que Vitaly no tenia papers (realment no tenia cap permís de residència), si l'anaven a enterrar al bosc potser les autoritats no el trobarien a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.