Successos

judicial

Culpable de matar el pare i de robar-li diners, les targetes i el cotxe, a Lloret

El jurat popular veu provats els fets i responsabilitza Carlos Soriano de tots els delictes de què l'acusaven

El fiscal i la defensa mantenen la petició de 18 anys

El jurat popular va declarar ahir Carlos Soriano culpable de tots els delictes de què estava acusat: homicidi, robatori amb violència i estafa. Pels volts de les sis de la tarda els nou membres del jurat, que deliberaven des del matí, ja tenien llest el veredicte i van procedir a la seva lectura. En primer lloc, el tribunal popular va trobar provat que a finals de maig del 2011 l'acusat, armat amb una navalla tipus papallona, va matar el seu pare al pis on convivien, a Lloret de Mar. L'acusat i la víctima van començar a discutir i, aleshores, l'agressor va agafar la navalla i la va clavar al seu pare amb la intenció de matar-lo o, com a mínim, sabent que amb 13 ganivetades en zones vitals li podia llevar la vida. El jurat ho troba provat per unanimitat –nou vots a favor i cap en contra–, ja que l'acusat va confessar el crim i va dir que l'arma era seva. A més, el tribunal considera que Soriano es va aprofitar de la seva superioritat física i que després de l'agressió no va socórrer el seu pare ni va trucar als serveis d'emergència mentre l'home agonitzava. Els membres del jurat també consideren que la víctima es va poder defensar, ja que tenia marques d'haver forcejat amb el fill.

El jurat considera provat amb set vots a favor i dos en contra que, un cop mort el pare –després de clavar-li una navalla al coll que li va seccionar la caròtide–, l'acusat va escorcollar el cadàver i es va quedar més de 500 euros en efectiu, la targeta del banc i un vehicle marca BMW.

Pel que fa a l'últim delicte, el d'estafa, el tribunal popular considera provat per unanimitat que, dies després del crim, Carlos Soriano va treure del banc imports de 300, 900, 600 i 180 euros amb la targeta del pare, que va utilitzar per pagar l'autopista. Una de les proves de càrrec en què es va basar el jurat són les imatges de les entitats bancàries en què es veu l'acusat traient diners.

Ni indult ni suspensió

Finalment, el jurat popular no es mostra favorable que a Carlos Soriano se li suspengui la pena ni que se li concedeixi l'indult.

El cas, el judici del qual es va celebrar des de dilluns a la secció tercera de l'Audiència de Girona, ja està vist per sentència, que serà redactada per la magistrada Fátima Ramírez i que es comunicarà a les parts en les pròximes setmanes.

LA XIFRA

181.298
euros
d'indemnització global sol·licita el fiscal Enrique Barata que pagui als seus germans, fills de la víctima.

LA DATA

11.06.11
és el dia
que els veïns van alertar de la forta pudor que sortia del pis. Provenia del cadàver de la víctima.

Indemnització milionària

Un cop feta la lectura del veredicte, el fiscal Enrique Barata i el lletrat de la defensa, Jose Javierre, van exposar les peticions de pena. Per l'homicidi, amb aquestes circumstàncies, demanen una pena de 12 anys i mig. També inclouen l'agreujant d'abús de superioritat en el robatori amb violència –Soriano es va endur diners i targetes del pare–, delicte pel qual demanen una condemna de tres anys i mig. Finalment, per l'últim delicte que demanen al jurat que declari provat, volen una pena de 21 mesos de presó. El fiscal demana, a més, que el processat pagui una indemnització global de 181.298 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia