Successos

tribunals

Queda en llibertat l'acusat de provocar deu focs a Blanes

L'home, imputat per un incendi forestal i per un robatori amb força, es va negar a declarar

El veí de Sabadell de 38 anys que va ser detingut el 3 de desembre pels Mossos d'Esquadra per haver causat de manera intencionada deu incendis a Blanes va passar ahir a disposició del jutjat de guàrdia de la població. Assistit per la seva lletrada, l'acusat es va acollir al seu dret a no declarar. El jutge, posteriorment, va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs i sense fiança per un presumpte delicte d'incendi forestal i per un robatori amb força a l'interior de vehicle.

Dimarts, els Mossos van ser alertats a les onze del matí que s'havien detectat diferents focus de focs a la zona boscosa que hi ha a prop del barri de Valldolig. Es veia, sobretot, una columna de fum al camí de Mas Palou. Fins allà es van desplaçar sis dotacions dels bombers, diverses patrulles de la policia i els agents rurals. Es va donar la casualitat, a més, que hi havia dos mitjans aeris dels bombers que feien pràctiques i que es van sumar als treballs d'extinció.

Els efectius dels bombers van constatar que tot indicava que els incendis havien estat provocats, ja que es van anar declarant de manera simultània en una àrea compresa entre la ciutat esportiva i la urbanització Residencial Blanes. Els Mossos van muntar un dispositiu de recerca de l'autor, en el qual va participar la policia local. Al cap de poca estona, van interceptar el suposat piròman, que anava amb roba fosca i portava tres encenedors. Els agents van comprovar que havia estat denunciat per haver amenaçat la seva exparella la nit anterior. Després de la discussió, tot apunta que es va amagar al bosc, on va calar els focs. Les múltiples fogueres que va ocasionar les va encendre en terrenys rústics, propers al domicili on viu la dona.

A les tres de la tarda, els bombers van aconseguir apagar els incendis, que van destruir 1.000 metres quadrats de vegetació. L'home va quedar detingut per un incendi forestal i per un robatori amb força a l'interior de vehicle. Mentre mirava de fugir, va forçar un cotxe per intentar sostreure'l. Va desistir en veure una patrulla rondant, i només es va endur objectes de dins. Segons fonts pròximes al cas, a banda “de l'impuls destructiu” que tenia quan provocava els focs, va protagonitzar un estrany episodi en un bar, on va exhibir un ganivet. I, per les amenaces a l'exparella, va passar dimecres a disposició del jutjat de violència sobre la dona de Blanes. Va quedar en llibertat amb càrrecs, si bé els Mossos se'l van emportar arrestat perquè ahir havia de comparèixer per l'altre atestat, referent als incendis.

LA XIFRA

1.000
metres quadrats
de massa forestal van quedar calcinats pels incendis ocasionats a prop del barri de Valldolig.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia