Successos

Arxiven la querella contra Marigó per l'escola de música

El Blanes Hoquei Club Fundació haurà de pagar les costes judicials per haver actuat temeràriament en la demanda

El jutjat número 2 de Blanes ha arxivat la querella que va presentar el Blanes Hoquei Club Fundació, que presideix Josep Ridaura, contra l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, la seva dona, Adoració Sarrión, i l'interventor de l'Ajuntament, Francisco Lucio, per les subvencions de l'Associació de Música Banda i Cobla del col·legi Santa Maria de Blanes.

El Blanes Hoquei Club Fundació va acusar Marigó, Sarrión i Lucio de prevaricació i tràfic d'influències argumentant que s'havia retardat el pagament de subvencions al club d'hoquei per perjudicar-lo i que s'havien omès les normes administratives en el moment de concedir subvencions a l'associació de música.

Pel que fa al retard, el jutge entén que la subvenció no és “una obligació exigible tal com manifesta el querellant”, i que se sotmet a l'existència de crèdit pressupostari. Posa de manifest que en el conveni per les subvencions no hi ha data de pagament, i que el retard ha estat causat “per la conjuntura econòmica”. A més, posa de manifest que també hi havia hagut retards quan Marigó no era alcalde. Per tot plegat, descarta l'acusació de prevaricació. El jutge troba especialment clarificadora la declaració del regidor d'ICV-EUiA Víctor Catalán, proposat com a testimoni a petició del querellant. Catalán posa de manifest que només hi ha una subvenció a l'escola de música que podria ser dubtosa: una subvenció extraordinària del 19 de maig del 2011 concedida tres dies abans de les eleccions, quan Josep Trias (CiU) era alcalde.

Pel que fa al tràfic d'influències, conclou que no es pot deduir que l'associació de música tingui subvencions simplement perquè la dona de Marigó era a la junta de l'associació el 2003, quan Marigó va accedir a l'alcaldia. Recorda, a més, que des del 2008 Sarrión no forma part de la junta i que l'associació continua rebent subvencions.

El jutge estableix que la causa “no perjudica la reputació dels querellats”, i imposa les costes del procediment al Blanes Hoquei Club Fundació “per la seva temeritat en la interposició de la querella”.

“Una vegada més ha quedat demostrat que aquest senyor només actua amb voluntat de revenja i per fer-me mal, directament o indirectament, i que ha utilitzat durant quatre anys, sense contemplacions, tots els mitjans al seu abast”, va manifestar ahir Marigó amb referència a Ridaura.

LA FRASE

És una alegria que es faci justícia després de més de quatre anys de mentides i falses acusacions
Josep Marigó
Alcalde de Blanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia