Successos

Foc en una zona forestal pròxima a l'N-II, a Caldes

Les flames van afectar el bosc d'en Gimferrer, on van cremar unes 15 hectàrees

Un canvi en el vent va provocar que l'incendi es dividís en dos focus

No va ser necessari fer cap desallotjament

Un incendi forestal va comportar ahir un important desplegament a Caldes de Malavella, on divuit dotacions terrestres i sis mitjans aeris dels bombers van treballar en les tasques d'extinció. Sobre el terreny van disposar del suport d'uns 150 membres d'agrupacions de defensa forestal (ADF), com ara els de Llagostera, Lloret de Mar, Sils, Hostalric, Riells i Viabrea i Vilobí d'Onyar, així com els que fan vigilància a la muntanya de l'Argimon, el puig de Cadiretes i els de la zona de les Guilleries-Montseny. Els cossos d'emergències van rebre l'avís quan passaven pocs minuts de les dues del migdia. El foc es va produir al bosc d'en Gimferrer, en una àrea situada a l'altura del punt quilomètric 698,5 de l'N-II. L'indret que va resultar afectat és a prop de la carretera, ja que les flames estaven a només 150 metres de distància. L'incendi va cremar principalment matolls, pins, alzines i camps de conreu; i segons les estimacions dels agents rurals, van quedar arrasades unes 15 hectàrees.

Pels volts de les tres de la tarda es va originar un canvi en el vent i els bombers van reforçar el dispositiu amb la incorporació de dos mitjans aeris més. Des de l'aire, van sufocar el foc dos helicòpters i quatre avions de vigilància i atac. Aquest gir en el vent va ocasionar que l'incendi passés de tenir un sol focus actiu a dividir-se en dos. Es van redistribuir llavors els efectius, que van aconseguir estabilitzar-lo quan passaven 20 minuts de les sis de la tarda; i al llarg de la nit es preveia que es quedessin set dotacions terrestres remullant i revisant el perímetre. Tot i l'aparatositat del succés, no es va haver de fer cap desallotjament perquè les flames eren lluny dels nuclis habitats. Una de les dificultats, però, va ser que l'incendi es va declarar en un terreny irregular, ple de bardisses i de difícil accés, on tan sols es pot arribar per pistes forestals.

En el dispositiu també hi van participar un total d'onze patrulles dels Mossos d'Esquadra, que van controlar el trànsit, els accessos a la població, van estar a la urbanització del Llac del Cigne i en la del Tourist Club per si era necessari confinar o bé desallotjar els veïns, i algunes patrulles van acudir com a mesura preventiva a una casa de colònies on hi havia una vuitantena de nens i els monitors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia