Política

El País Valencià, la segona autonomia amb més ocupació submergida

Inspecció de Treball ha detectat en el primer semestre 4.895 casos

Les irregularitats suposen un frau diari de 419.000 euros

Durant el primer semestre de 2011 la Inspecció de Treball i Seguretat Social ha promogut un total de 4.895 altes a la seguretat social al País Valencià de persones que treballaven al marge de la legalitat. La valenciana és la segona autonomia on més ocupació submergida ha detectat aquest organisme, només per darrere d'Andalusia, on s'han fet aflorar 6.378 llocs de treball irregulars.

El nombre total d'actuacions realitzades durant aquest període ascendeix a 32.729, segons ha informat el sindicat CCOO-PV.

Per demarcacions, Alacant amb 2.924 altes promogudes, és on més ocupació submergida s'ha detectat. De fet, el frau registrat en aquesta demarcació supera el de la demarcació de Barcelona i el de l'autonomia madrilenya. “Aquestes xifres palesen l'arrelament que l'economia submergida té en aquesta zona”, subratllen des del sindicat.

A la demarcació de València es van detectar 1.485 casos i 486 a la de Castelló.

Des del sindicat condemnen que en un context “tan negatiu” per a l'ocupació com l'actual, on la taxa d'atur se situa entorn del 24% i milers de treballadors han esgotat les prestacions per desocupació, “alguns empresaris aprofiten per a instal·lar-se en l'economia submergida, vulnerant drets laborals fonamentals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.