Política

POLÍTICA

ERC demana 5,3 milions més per al litoral gironí

És el valor de les esmenes de Jordà al pressupost de l'Estat, i reclama un front comú

La diputada d'Esquerra al Congrés, Teresa Jordà, va xifrar ahir en 5,3 milions la inversió que volen que el govern de l'Estat inclogui en el projecte de pressupost general per a la recuperació del litoral gironí. La proposta inicial només consigna partides per valor de 448.000 euros, un panorama “vergonyós” per al sector turístic de la Costa Brava, un dels que tenen més incidència en el PIB estatal.

Teresa Jordà va esmentar l'augment de les partides pressupostàries previstes el 2012 per al control de la regressió de la costa –com ara la consolidació dels espigons de Sant Antoni de Calonge–, la protecció i la recuperació de sistemes litorals, i les dotacions per a accessos i ús públic dels camins de ronda.

Entre els grans projectes pendents encara d'exercicis anteriors hi ha l'actuació a Pinya de Rosa, la restauració dels terrenys de Radio Liberty o la recuperació ambiental de la platja de Castell –a Palamós– o el passeig Marítim de Lloret. Per aquest motiu, la diputada va recordar que, encara que s'hi incloguin, caldrà esperar a la liquidació per saber quants diners s'hi invertiran realment.

Front comú gironí

Jordà va instar els altres diputats de CiU, el PSC i el PP a “demostrar que en política es pot treballar pel territori”, més enllà de les sigles, i fer una defensa conjunta de les esmenes. En aquest sentit, va recordar que les promeses electorals dels populars gironins, en matèria de costes i infraestructures, eren molt similars o, fins i tot, superiors a les d'Esquerra.

És el cas, va recordar, de la proposta del PP de desdoblar la línia ferroviària entre Ripoll i Puigcerdà, per bé que finalment en l'esborrany de pressupost no hi ha partida ni tan sols per mantenir la infraestructura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.