Política

Mas defensa la retallada de l'aportació a les escoles bressol

El president de la Generalitat pregunta al PSC quina de les quatre paraules de la frase “no hi ha diners” no entén

Assegura que el govern ha de prioritzar el finançament de l'ensenyament obligatori

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit aquest dimecres que la Generalitat ara mateix no té més recursos i ha de retallar, fins i tot en escoles bressol.

“No hi ha diners. Algun dia ens hauran d'explicar quina d'aquestes quatre paraules no han entès encara”, ha respost amb ironia al president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.

En la seva pregunta durant la sessió de control al president, el diputat socialista ha criticat l'executiu per rebaixar les aportacions de la Generalitat a les escoles bressols públiques. Per nadal, això implica crear “un nou impost” per als usuaris, ja que hauran de pagar més pel servei, i ha reclamat al govern que recuperi l'impost de successions per destinar-ne els recursos a les escoles bressol.

Per la seva banda, Mas ha lamentat que el PSC qüestioni sempre les retallades en les seves intervencions parlamentàries i ha constat que la situació econòmica és la que és. Per això, ha assegurat que el govern ha de prioritzar el finançament de l'educació obligatòria –de 3 a 16 anys– per damunt de les que no ho són, com el cas de l'etapa que va de 0 a 3 anys.

A més, ha replicat que l'any passat el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero, amb ministres catalans del PSC. “va eliminar 57 milions d'euros que tenia compromesos per a l'escolarització dels nens de 3 a 6 anys”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.