Política

Òmnium i l'AMI treballaran plegats pel dret a decidir

Aposten perquè el país faci un pas endavant

L'entitat de Casals difon el concert del 29-J entre els 30.000 socis

Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) estrenyeran llaços per treballar pel dret a decidir. Aquesta va ser una de les principals conclusions que van treure les dues entitats en la reunió que van mantenir ahir les juntes directives, encapçalades per Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal.

Tant Òmnium com l'AMI van coincidir en la necessitat que Catalunya faci un pas endavant per assolir més quotes d'autogovern. En l'horitzó dels municipis sobiranistes hi ha la consulta sobre l'autodeterminació que pretenen convocar el 2013 o el 2014, quan tingui un 60% de suports de Catalunya. Vila d'Abadal va recordar ahir que Òmnium és una “entitat de gran valor” que els pot ajudar a aconseguir més “adeptes” en aquesta causa.

D'altra banda, la presidenta d'Òmnium ha confirmat la seva presència al concert del pròxim 29 de juliol que organitza aquest diari a Girona amb el lema Catalunya vol viure en llibertat. L'associació, que dóna suport explícit a aquest acte, ha publicitat l'esdeveniment a través del butlletí electrònic que envia als seus prop de 30.000 socis.

Òmnium assenyala que el macroconcert vol ser un “punt de trobada lúdic i festiu de totes aquelles persones que reclamen el dret del poble català a viure amb plena llibertat”. També explica als seus socis que poden comprar entrades a vuit euros gràcies a l'acord entre Òmnium i El Punt Avui.

LA FRASE

Les dues entitats volem aconseguir suports per la consulta. Ho farem junts, no barrejats
Josep Maria Vila d'Abadal
PRESIDENT DE L'AMI
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.