Política

El govern confia que Rajoy vulgui dialogar

Voluntat real de diàleg. Això és el que espera el govern de la resposta que haurà de fer el president espanyol, Mariano Rajoy, a la carta d'Artur Mas sobre la consulta. El conseller de la Presidència, Francesc Homs, va assenyalar ahir que la Generalitat “percep” que la reacció de rebuig frontal que mantenia La Moncloa fa un any “no és la mateixa”. Homs està convençut que Rajoy comença a entendre que la demanda catalana no és una reivindicació passatgera i que no es pot ignorar, després de tots els intents “honestos” que ha fet Catalunya per entendre's amb Espanya, des del projecte de la reforma de l'Estatut fins al pacte fiscal.

El govern català no espera que Rajoy faciliti d'entrada la convocatòria. Després que el president espanyol reiterés dilluns davant la direcció del PP que no acceptarà la consulta, Homs va constatar que l'oposició de Madrid és “coneguda”. Del que es tracta ara, segons el portaveu de l'executiu, és que s'iniciï un diàleg entre els dos governs, perquè fins ara “no n'hi ha hagut”. La negociació comença, a criteri d'Homs, per comprovar si són capaços d'arribar a una “anàlisi” compartida de la situació. “Estarem abocats a fer tot el que estigui al nostre abast per contribuir a aquest diàleg”, va insistir. La presidenta catalana del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va assegurar que Rajoy respondrà a la carta durant aquest mes. Mas va garantir dilluns davant dels alts càrrecs del govern que el procés nacional està en “un punt de no-retorn”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.