Política

Ofensiva de CDC per ampliar la majoria per l'Estat propi

Convergència promou una campanya adreçada als indecisos

La farà fins a la consulta o les plebiscitàries

“A Cornellà és el gallec. Al poble és el català. Orgullós dels seus orígens. Orgullós de Catalunya.” És el text que es pot llegir a la portada del fulletó editat per Convergència i que forma part de la campanya iniciada pel partit per eixamplar els suports a l'Estat propi. Adreçada als indecisos, tindrà més incidència en els territoris en què el plantejament sobiranista topa amb més recels.

La campanya, que ahir van presentar el secretari d'organització del partit, Josep Rull, i el vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Maria Corominas, incideix en la que és una de les grans obsessions d'Artur Mas: ampliar suports perquè quan es consulti la ciutadania guanyi el . I ho fa partint de dues grans premisses, la primera de les quals es resumeix en “Catalunya és un sol poble”. No per casualitat han escollit com a protagonista un militant de CDC d'origen gallec que ahir assistia a la presentació d'una campanya que “pretén ser un antídot contra aquells que volen dividir el país”, en paraules de Rull. El segon gran eix sobre el qual se sustenta és donar arguments per contestar a les moltes preguntes que suscita la possibilitat d'un Estat propi. Què hi guanyo jo que sóc jubilat? I la meva família? Si sóc empresari? Són qüestions que troben resposta en els fullets i també en el web queguanyojoambl'estatpropi.cat creat per la formació. S'hi poden trobar “arguments molt sòlids per anar endavant”, definia Rull. “Es tracta de vincular la idea sobre l'Estat propi amb la de la construcció d'un Estat millor”, afegia.

Els fullets, en català i castellà, i la plana web són dos elements d'una campanya pedagògica amb protagonisme dels militants i que també es desenvoluparà a les xarxes socials. I durarà “des d'ara i fins que puguem votar o en un referèndum o en unes plebiscitàries”, datava Corominas. I feia una crida a partits, entitats i associacions a aprofitar per unir complicitats. “Si tots treballem en la mateixa direcció, ho aconseguirem.”

LA FRASE

La campanya pretén ser un antídot contra aquells que volen dividir el país
Josep Rull
secretari d'organització de cdc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.