Política

política municipal

L'oposició de Blanes força l'obertura dels mitjans de comunicació públics

Aprova l'inici dels tràmits perquè la ràdio i la televisió per internet donin veu als partits de fora del govern

L'alcalde ho qualifica d'“absurd i infumable”

L'oposició de Blanes va fer ahir un pas endavant per aconseguir el control dels mitjans de comunicació públics locals: la ràdio, el web i el canal de televisió d'internet. Els partits van tirar pel dret, farts d'esperar que el govern local (PSC en minoria) donés compliment a la redacció del reglament de mitjans de comunicació, tal com s'estipula en una moció aprovada al març. CiU, ICV-EUiA, el PP i la regidora no adscrita van redactar un reglament propi i, fent ús d'una potestat recollida al ROM, en van introduir l'aprovació en l'ordre del dia –era la primera vegada que l'oposició posava un punt propi en l'ordre del dia–. Tot i això, traves burocràtiques, durament denunciades per l'oposició –el secretari, per exemple, en va fer un informe contrari– van propiciar que, en lloc d'aprovar-se el reglament, s'aprovés iniciar els tràmits per a la seva aprovació.

Sigui com sigui, el reglament de mitjans de comunicació públics avança. “No volem que funcioni com un simple altaveu de l'equip de govern, ha de ser un mitjà de comunicació plural i democràtic”, va explicar Víctor Catalan (ICV-EUiA). Des de CiU, Joaquim Torrecillas va criticar que l'alcalde, Josep Marigó, “no hagi tingut cap interès perquè hi hagi repercussió de l'opinió de l'oposició en cap mitjà institucional”, va dir. El regidor de CiU també va carregar contra Marigó per “haver tancat la televisió” i “haver eliminat els informatius de la ràdio”.

Salvador Tordera, portaveu del PP, va assegurar que la proposta de reglament “mira cap al futur” i va argumentar la necessitat de reglamentació, perquè “és més fàcil que un privat surti a la televisió o a la ràdio que no pas que ho faci un dels partits polítics”. L'oposició va criticar la “inactivitat” de l'equip de govern en no haver impulsat la reglamentació.

El reglament redactat pels partits de l'oposició pretén convertir els canals institucionals en mitjans de comunicació. És a dir, que no es limitin a donar informació corporativa del govern local, sinó que s'obrin a totes les forces. Proposen poder respondre a les notes de premsa, tenir un temps establert de presència als mitjans i que es retransmetin els plens per internet. “Hi ha coses que plantegen que són una mica absurdes”, va etzibar Marigó. L'alcalde, que va reclamar que se seguís el procediment establert per a l'aprovació del text, va concloure: “El reglament que han presentat és infumable; el poden aprovar passant el corró dels 13 regidors però és infumable”.

LES FRASES

El poden aprovar passant el corró dels 13 regidors, però el reglament presentat és infumable
Josep Marigó
Alcalde de Blanes
No volem que funcioni com un simple altaveu del govern, ha de ser un mitjà de comunicació plural i democràtic
Víctor Catalan
Regidor d'ICV-EUiA a Blanes

S'aprova mancomunar el transport públic amb Lloret

El ple també va aprovar la moció d'ICV-EUiA per demanar que el servei de bus entre Blanes i Lloret es mancomuni. La proposta va rebre el suport de la totalitat dels regidors. L'entesa en aquest sentit va provocar que el nou concurs del transport de Blanes es faci només a dos anys, en lloc de cinc, perquè coincideixi amb el final del concurs de Lloret i poder fer un nou procés conjunt. També es va aprovar executar les obres de clavegueram del carrer Colom. Si no es feien, s'havia de retornar el crèdit de 2,1 milions que Madrid havia concedit a un interès del 0,5%. Lourdes Fàbrega, regidora no adscrita, va criticar durament que s'haguessin gastat els diners: “Quina credibilitat té l'equip econòmic de l'Ajuntament que permet una il·legalitat com aquesta?”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia