Política

L'ANC no dóna per perduda la llista cívica unitària

Forcadell assegura que encara mantenen negociacions per intentar que els partits partidaris de la consulta es presentin plegats a les europees

L'Assemblea es bolca per convèncer els indecisos

L'ANC treballarà fins a l'últim moment perquè els partits defensors de la consulta formin una candidatura cívica unitària a les eleccions europees. Encara que tant Artur Mas com Oriol Junqueras ja han donat les negociacions per impossibles, Carme Forcadell assegura que l'Assemblea no ha “renunciat” a la llista de país i continuarà mantenint converses in extremis. En declaracions a aquest diari, Forcadell va advertir que fins que els partits no aprovin les seves llistes hi haurà marge per intentar bastir la candidatura.

L'Assemblea coincideix amb ERC, de fet, que una aliança unitària hauria d'aglutinar més forces que CDC i els republicans. Al·lega que ICV-EUiA i la CUP, que també van descartar formar-ne part, haurien d'engrossir aquesta proposta electoral, així com “una part del socialisme”. Si els partits, com tot indica, no s'hi avenen, Forcadell combrega amb la proposta que les candidatures comparteixin un punt o una part del programa electoral en defensa de la consulta.

L'ANC treballa ara al territori amb l'objectiu de convèncer el 18% d'indecisos de cara al referèndum del 9-N, en paral·lel a la campanya Signa un vot per la independència. Durant la seva intervenció en una jornada organitzada a les Cotxeres de Sants, Forcadell va al·legar ahir que no hi ha arguments econòmics ni jurídics en contra de l'estat català, només emocionals. Per aquesta raó, va fer una crida perquè el 50% dels ciutadans que segons les enquestes són partidaris de l'emancipació del país, facin entendre a aquells que també se senten espanyols que no hauran de renunciar a les seves “arrels” ni “avantpassats” amb la independència. En un auditori que vessava amb centenars d'assistents, Forcadell va remarcar que el sobiranisme no coarta els orígens de ningú i mira el futur amb esperit integrador.

L'ANC també va criticar el desembarcament del PP a Barcelona i la doble negativa de Mariano Rajoy a dialogar i a permetre la consulta. Segons Forcadell, la convenció dels populars demostra que el president espanyol ja fa campanya pel no i, a més, amb paraules “insultants”. “No caurem en la provocació. Som la imatge de Catalunya”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia