Política

CDC expressa “certa perplexitat” per la suposada dimissió de Duran 

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, avança que si es confirma la decisió de Duran, “els òrgans de direcció s'hauran de reunir per veure el nou escenari i parlar de tot”

L'eurodiputat convergent, Ramon Tremosa, considera que la marxa del líder d'Unió “arribaria tard o d'hora” per renovació política

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha expressat la “perplexitat” del seu partit per la notícia de què el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, podria presentar la seva dimissió d'aquest càrrec després de la proclamació de Felip VI.  “Com a partit no sabíem res i ens hem assabentat, de la mateixa manera que molts ciutadans, per mitjà d'un diari concret, específic, i per tant simplement expressar una certa perplexitat”, ha afirmat Rull en Vielha (Val d'Aran), on ha assistit a la Convenció Nacional de Convergència Democràtica Aranesa. 

“No sabem si té molt sentit que el portaveu de CiU a Madrid (Duran i Lleida) sigui la persona que renúncia a la secretaria general de CiU en uns termes que no coneixem exactament. Parlem”, ha declarat Rull. 

El secretari d'organització de CDC ha afegit que si es confirma la decisió de Duran d'abandonar la secretaria general de la federació nacionalista haurien de “parlar a fons” i que “els òrgans de direcció s'han de reunir per veure el nou escenari i parlar de tot”. 

Rull ha indicat també que li sorprendria que l'anunciada abstenció de CiU al Congrés en la votació de la llei d'abdicació sigui “la raó més rellevant” per a la dimissió de Duran com a número dos de la federació nacionalista. 

La vicepresidenta de la Generalitat i dirigent d'UDC, Joana Ortega, ha assegurat sobre això que Duran i Lleida no ha pres encara una decisió sobre el seu futur, però que des de fa dies “reflexiona” sobre la possibilitat de dimitir com a secretari general de CiU.

Per la seva part, l'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa (CDC) ha considerat aquest diumenge que la marxa de Josep Antoni Duran dels seus càrrecs com a secretari general de CiU, portaveu de la federació al Congrés i president de la Comissió d'Exteriors de la cambra baixa “arribaria tard o d'hora” per renovació política.

En declaracions a l'emissora RAC1, ha considerat que tot i que Duran i Lleida ha seguit una gran trajectòria durant dècades, “avui dia la societat demana canvis, i això també afecta a la classe política”.  “Carreres polítiques de 30 anys pot ser que no les veiem en el futur; en les democràcies avançades s'estan escurçant els mandats, aquest és el món al qual anem”, ha afegit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.