Política

Almenys 17 morts i 200 ferits en un bombardeig israelià sobre una escola de l'ONU

Les víctimes són civils palestins que es refugiaven a l'edifici

Des que el 8 de juliol Israel va emprendre una ofensiva contra la franja de Gaza ja han mort més de 750 persones

Almenys 17 civils palestins han mort aquest dijous, entre ells diversos nens, i més de 200 han resultat ferits en un nou bombardeig israelià sobre una escola de l'ONU a la localitat de Bet Khanun, al nord de Gaza, segons han informat fonts sanitàries.

Testimonis han informat que projectils de l'artilleria d'Israel, apostada escassament a un quilòmetre de distància, han impactat a primera hora de la tarda en aquesta escola de l'Agència de Nacions Unides per als refugiats Palestins (UNRWA) i on 1.500 persones havien buscat refugi.

“Els morts fins ara són 17 i els ferits prop de 200, però la xifra pot pujar en els pròximes hores a causa de la gravetat d'alguns”, ha explicat un dels doctors de l'hospital Al Gharbiya de Bet Khanun.

Aquesta és la segona vegada que les tropes israelianes ataquen una escola de l'ONU en els últims tres dies, després que dimarts destruïssin part del recinte d'una d'elles, situada al sud de la ciutat de Gaza.

En aquella ocasió no es van produir víctimes, ja que davant la proximitat dels tancs israelians, el director de l'escola va decidir hores abans desallotjar les prop de 1.700 persones que es refugiaven en ella.

Els tancs van obrir foc, no obstant, deu minuts després que responsables internacionals de la UNRWA a Gaza acabessin una inspecció i es trobessin encara en les proximitats de l'esmentada escola.

Segons dades de la pròpia ONU, més de 120.000 persones han buscat refugi en escoles de la UNRWA des que el passat 8 de juliol Israel va emprendre una ofensiva contra la franja de Gaza. De moment, ja han mort més de 750 persones, la gran majoria civils palestins.

La xifra de víctimes mortals s'ha triplicat des que fa una setmana les tropes israelianes van envair la franja i van iniciar una cruenta incursió terrestre que, al costat dels continus bombardejos des de l'aire i des del mar, ha costat la vida de més de 500 persones.

L'atac contra l'escola de l'ONU es produeix tot just 24 hores després que el Consell de Drets Humans de l'esmentat organisme va advertir que hi ha indicis que Israel està cometent crims de guerra i va aprovar, amb el rebuig dels EUA, la formació d'una comissió per investigar sobre el terreny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.