Política

106 vots a favor de la llei de consultes

El Parlament de Catalunya aprova la llei de consultes amb els vots a favor de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP i l'oposició de PP i Ciutadans

Centenars de persones es concentren a les portes de la cambra catalana per celebrar la seva aprovació

A les set de la tarda, el Parlament de Catalunya ha aprovat la llei de consultes populars no referendàries, llei que servirà perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui en els properes hores o dies la consulta del 9 de novembre. Amb una gran expectació mediàtica també internacional, la normativa ha obtingut el suport de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, CUP i el diputat no adscrit Joan Ignasi Elena, mentre que PP i C's l'han rebutjada.

En total han estat 106 vots a favor i 28 en contra. Els socialistes catalans, però, han avisat que tot i avalar la llei, aquesta no serveix per convocar la consulta del 9-N, mentre que el PP i C's han volgut insistir en què la consulta fractura la societat catalana i és il·legal.

Mentre centenars de persones es concentraven a les portes del Parlament per celebrar l'aprovació de la llei, en l'hemicicle PP i Ciutadans han reprotxat que els partits sobiranistes juguin amb “eufemismes” parlant de fer una consulta per conèixer l'opinió dels catalans quan o que volen organitzar és un “referèndum encobert” per la independència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia