Política

El Parlament debat la llei de consultes

La cambra catalana ha d'aprovar el marc legal a partir del qual el president de la Generalitat, Artur Mas, convocarà la consulta del 9-N

Josep Rull, diputat relator de la norma, defensa que nova llei donarà a Catalunya les millors eines per “decidir”

El Parlament ha iniciat aquest divendres a la tarda el debat sobre la llei de consultes no refrendàries i de participació de ciutadana, al qual han assistit com convidades la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, i la d'Òmnium Cultural, Muriel Casals. També han assistit l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; el de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el secretari general d'UGT Catalunya, Josep Maria Àlvarez, i el secretari general de CCOO Catalunya, Joan Carles Gallego.

Altres assistents han estat els expresidents del Parlament Joan Rigol (UDC) i Ernest Benach (ERC); el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch; el vicepresident quart del Congrés i diputat de CiU, Jordi Jané; l'exconseller i senador de CiU Josep Lluís Cleries i el líder d'ERC a l'Ajuntament Barcelona, Jordi Portabella.

El diputat relator de la llei de consultes, Josep Rull (CiU), ha defensat el text perquè permetrà als catalans disposar “de les millors eines perquè la nació pugui decidir”.

Així, en la seva intervenció davant del ple, ha manifestat que aquesta norma no ha de servir únicament per donar cobertura jurídica a la consulta que una majoria de partits volen fer el 9 de novembre, sinó que permetrà avenços en la participació ciutadana.

“No és una llei només per a la consulta del 9N”, ha insistit Rull, i ha reivindicat que el Parlament pot legislar sobre aquesta qüestió, ja que desenvolupa així l'article 122 de l'Estatut, que dóna competències a la Generalitat per organitzar consultes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona