Política

Llum verd a la reforma del passeig Verdaguer, a Lloret

L'Ajuntament va aprovar ahir la modificació de crèdit que ha de permetre finançar el projecte, encara pendent

El Millor, el PP i el regidor no adscrit hi van votar en contra

El ple de l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar ahir la modificació de crèdit que ha de permetre tirar endavant la reforma de l'eix viari que formen la rambla Romà Barnés, la plaça Espanya, el carrer Prat de la Riba, la plaça de la Torre i el passeig Mossèn Jacint Verdaguer. Un futur projecte –encara s'ha de redactar– que tindria un pressupost de poc més d'un milió d'euros, i que es finançarà amb la venda de parcel·les municipals i amb una subvenció de la Generalitat. La modificació de crèdit es va aprovar amb el suport del govern (CiU i ERC) i els grups del PSC i d'ICV-EUiA, a l'oposició, mentre que el Millor, el PP i el regidor no adscrit hi van votar en contra.

El Millor va afirmar que la reforma que es vol fer és “un pedaç”, i la va comparar amb la pavimentació que es va fer fa tres anys a l'avinguda Just Marlès. “Havia de ser provisional i encara està igual”, va dir el portaveu del grup, Marc Fuertes. Tot i admetre que la zona necessita una reforma, va posar en dubte que sigui compatible amb un futur aparcament subterrani al passeig. També va considerar-ho precipitat, ja que es vol començar abans d'acabar l'any –segons va avançar l'alcalde, Romà Codina (CiU)– i ha d'estar enllestit abans de Setmana Santa del 2015.

El portaveu del PSC, Joan Bernat, va donar tot el suport a la reforma, que considera necessària, i va convidar els veïns a anar a la reunió convocada per l'alcalde dimecres per informar la població sobre les obres que s'han de dur a terme.

Poc temps de reacció

El portaveu d'ERC, Jordi Orobitg, va defensar la necessitat de la reforma i en resposta a Fuertes, que va insinuar la precipitació del govern davant la proximitat de les eleccions municipals, Orobitg va recordar que pràcticament no hi havia més temps per demanar la subvenció: “La finestra que es va obrir era petita, no existia projecte encara, i calia presentar-lo, o almenys una memòria valorada, que és el que es va fer.” Hi va afegir que preveu millores d'accessibilitat, mobilitat i eficiència energètica –un aspecte que també va destacar Bernat– i que implicarà el soterrament de la telefonia i una nova xarxa d'aigua i serveis.

Un carrer del Tercer Món

Codina també va ser contundent pel que fa a la necessitat del projecte. “Crec que és un carrer tercermundista i no ens ho podem permetre”, va dir, referint-se a la zona que s'ha de condicionar. Va recordar que en la reunió de dimecres veïns i grups polítics podran fer aportacions, i va assegurar que l'obra –basant-se en les informacions dels tècnics– no tanca la porta a poder fer en el futur un aparcament subterrani, fet que va posar en dubte Marc Fuertes. “No crec que els tècnics tinguin tanta capacitat per saber si afectarà un pàrquing, no n'han fet mai cap”, va dir el portaveu del Millor.

L'alcalde de Lloret de Mar va rebutjar que sigui una proposta electoralista. “Si ho fos, aniríem a sac, i no em fa vergonya dir que veiem complicat d'acabar-ho en aquest mandat. Vam demanar una pròrroga i fer-ho en dues fases però no pot ser”, va assegurar.

Confiar o no confiar

Pel que fa a la confiança en els tècnics, n'hi va haver de tots colors. El portaveu d'ICV-EUiA, Javier Rodríguez Pacios, va dir que després de diverses hores de reunions confia en el seu criteri, i, malgrat el seu suport a la reforma, va avançar que el seu grup farà propostes de millora que confia que es tinguin en compte en el projecte. De fet, el seu grup va fer una reunió informativa ciutadana fa dies. En canvi, el portaveu del PP, Enric Martínez, va assegurar que ell també s'ha reunit amb els tècnics, però que no l'han convençut.

LA FRASE

Haurem de córrer molt i patirem, però no podem perdre aquesta subvenció
Romà Codina
Alcalde de lloret de mar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia