Economia

hisenda municipal

Marigó intenta convèncer els funcionaris de Blanes

L'equip de govern va fer cinc reunions ahir i va convocar tots els treballadors municipals

Els va explicar la situació econòmica i les mesures que afecten el personal

La situació a l'Ajuntament de Blanes és “un drama: ens hem de buscar la vida per trobar ingressos” i hem “de reduir despesa”. És l'explicació que l'alcalde, Josep Marigó, va repetir en cinc reunions diferents al llarg del dia d'ahir. L'objectiu de la maratoniana jornada era explicar a tots els 295 treballadors municipals quina és la situació econòmica a l'Ajuntament i quines mesures s'han de prendre per mirar de calmar els ànims del personal municipal. Marigó no va estar sol. Tot l'equip de govern el va acompanyar. Una iniciativa que ahir va paralitzar les agendes del govern local. A les vuit del matí, a l'escola Safa. A les deu i a les dotze, a la sala de plens. A les dues, a la biblioteca. I a les quatre, a la ciutat esportiva. Les trobades van anar acompanyades d'una projecció amb la base del que es volia dir i al final, torn obert de preguntes. L'Ajuntament va optar per fer moltes petites assemblees i no pas una de sola amb tots els funcionaris –com a l'octubre–, per facilitar la interacció amb el personal.

“Han estat ells i ara ho pagarem nosaltres; els treballadors i els ciutadans, que també rebran”, explicava en sortir d'una de les reunions la Teresa, treballadora municipal.

L'alcalde, Josep Marigó, va fer una valoració positiva de les trobades. “Hem pogut explicar de primera mà la situació a l'Ajuntament i totes les mesures que estem prenent”, va afirmar a aquest diari. També va valorar que havia pogut “recollir la preocupació dels treballadors”. Pel que fa a la reducció de salaris –està previst que s'aprovi aquest mes–, “hem comentat que s'està estudiant, però que tenim moltes incògnites”.

Llars d'infants

Un dels punts més polèmics vinculats a les retallades és el de les escoles bressol públiques, que avui de deu a una fan una jornada de portes obertes. Als pares que les visitin els diran que el preu per plaça quasi es doblarà –es passarà de 101 euros mensuals a 195– però que no s'aplicaran criteris com ara l'obligació que els dos pares treballin, com ja va avançar dijous aquest diari. Ara bé, són preus orientatius, perquè fins dijous vinent no s'aprovaran en junta de govern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.