Economia

hisenda municipal

L'Ajuntament de Tossa de Mar redueix un 11% l'IBI

L'oposició ho qualifica de “farsa populista” i demana la reducció del 69%

La resta de taxes es congelen

Cap impost ni taxa municipal pujarà l'any vinent a Tossa de Mar. Ni tan sols s'incrementarà l'IPC. “A mesura que equilibrem el pressupost i reduïm el dèficit heretat, podrem plantejar rebaixes dels impostos per a propers exercicis”, va explicar Maria Àngels Pujals, regidora de Promoció Econòmica. El 2013 ja es rebaixarà un impost, l'IBI, després del polèmic augment del 69% –si se suma l'increment local i el del govern espanyol–. Ara es rebaixarà un 11%, que a la pràctica suposa eliminar l'augment de Madrid, i queda per a l'any vinent un 52% més alt que l'any passat. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va admetre que havien hagut de prendre mesures “difícils”, amb referència a l'augment de l'IBI, però “ja es pot veure la llum al final del túnel on ens va enviar la mala gestió econòmica de CiU durant els darrers quatre anys de mandat”, va dir. Anna Gata ( PSC) va assegurar que la gent havia “entès” l'augment, “malgrat que no agrada pagar”.

CiU va carregar contra el govern local, a qui va acusar de “farsa populista” per la reducció de l'11% de l'IBI. “L'augment de l'IBI va en contra de tots els tossencs, eixuga i asfixia veïns i empreses”, va assegurar Imma Coloma, portaveu de CiU, que va criticar que s'elimini el 5% de reducció si es domicilia el rebut.

Seguim en la línia de demanar que reconsiderin l'augment desmesurat de l'IBI
Imma Colom
Portaveu de CiU
La gent de Tossa saben que no ens agrada augmentar l'IBI, però és el que ens ha tocat fer
Maria Àngels Pujals
regidora de promoció econòmica(tu)

Anna Gata (PSC), de nou regidora

La socialista Anna Gata va prendre anit possessió del càrrec de regidora en substitució de la històrica Pilar Mundet, que el mes passat va formalitzar la renúncia. Gata assumirà totes les competències que fins ara tenia Mundet: Educació, Cultura i Patrimoni. Gata, que també passarà a ser la portaveu del PSC a l'Ajuntament, ja havia estat regidora del 2004 al 2011. “Intentaré abaixar els ànims i calmar-ho en la línia del meu caràcter”, va assegurar en la seva primera intervenció. La resta de partits la van saludar i li van donar la benvinguda al ple.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.