Economia

El suport dels funcionaris, clau per a l'èxit de la protesta

Discrepàncies entre els sindicats de la funció pública

La patronal sosté que la protesta és “desafortunada”

Els canvis legislatius que faciliten la presentació d'ERO a l'administració pública han estat la gota que ha fet vessar el got dels funcionaris. De tota manera, tot i que els promotors de la vaga sostenen que el personal públic té més raons que mai per donar suport a la protesta i estan convençuts que “el cabreig guanyarà la por”, hi ha discrepàncies entre les organitzacions que els representen.

La Plataforma Sindical i d'Associacions de Treballadors Públics està formada per una trentena d'entitats, moltes de les quals estan a favor de la nova aturada –CCOO i la UGT, però també la USO, el SUP i Gestha– malgrat que se n'han desmarcat d'importants, com ara el sindicat CSIF, que diu que la defensa de l'ocupació pública pot fer-se amb mesures “alternatives” a una vaga massa “polititzada”.

També la patronal sosté que la convocatòria és inoportuna. Per Javier Ibars, director de Relacions Laborals de Foment del Treball, una segona convocatòria només set mesos després de l'última és “totalment desafortunada”, perquè encara danyarà més l'activitat empresarial i la imatge de l'Estat espanyol. La patronal demana esgotar altres vies, com ara el “diàleg i la concertació social”.

LA FRASE

Convocar una segona aturada set mesos després de l'última és molt desafortunat
Javier Ibars
directiu de foment del treball
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.