Economia

De Guindos creu que l'economia espanyola començarà a créixer a mitjans de 2013

El ministre d'Economia preveu que el PIB caigui un 1,3% o un 1,4% el 2012

Subratlla que el quart trimestre d'aquest any serà el “més dur i complex” des que va començar la crisi fa cinc anys

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha apuntat aquest dilluns que l'economia espanyola començarà a créixer a mitjans de 2013. Segons De Guindos, Espanya seguirà mostrant taxes intertrimestrals negatives com a mínim durant la primera meitat del 2013, per la qual cosa Espanya no sortirà de la recessió fins al tercer o quart trimestre del pròxim any.

En una entrevista a RNE, De Guindos ha assegurat que Espanya registrarà aquest any una caiguda “menys dolenta” de la prevista, doncs la contracció del PIB rondarà l'1,3% o l'1,4%, front a l'1,5% calculat pel govern espanyol.

El ministre d'Economia ha subratllat que el quart trimestre d'aquest any serà el “més dur i complex” des que va començar la crisi fa cinc anys, i alhora ha precisat que el comportament final del PIB el 2012 dependrà precisament del que passi en els últims tres mesos de l'exercici.

Malgrat la contracció del PIB i de les “dramàtiques” xifres de l'atur, De Guindos ha afirmat que existeixen símptomes positius que fan pesar que Espanya “pot estar deixant enrere el pitjor de la crisi” i entre ells ha citat l'evolució positiva de les exportacions i la correcció del sistema bancari.

Preguntat per si Espanya sol·licitarà el rescat a la UE, el ministre ha asseverat que “l'ajuda que necessita Espanya és que s'eliminin els dubtes sobre la irreversibilitat de l'euro” i ha afegit que això seria “tan simple” com que es decidís avançar en la unió bancària aquest dijous, durant la reunió del Consell Europeu.

En tot cas, De Guindos ha indicat que el govern espanyol “està mirant” si sol·licita l'ajuda del Banc Central Europeu (BCE) i quan ho faria, perquè “els temps també són importants”. “Cal elegir la millor decisió en el millor moment possible”, ha emfatitzat.

El ministre ha assegurat també que l'executiu no té previst portar a terme ajustos addicionals, més enllà dels anunciats en els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2013, perquè Espanya “està fent el correcte en la reducció del dèficit públic” i així ho reconeixen les institucions europees.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.