Economia

HABITATGE

Aturen el desnonament d'una família de Vidreres

Més d'un centenar de persones donen suport a Joan Peinado i la seva família

Demanen que es beneficiïn del nou decret llei aprovat pel govern espanyol

Més d'un centenar de persones, entre elles representants de fins a una catorzena de PAH de diverses poblacions gironines i barcelonines, veïns i alcalde i regidors de Vidreres, van reunir-se ahir al matí davant del domicili de Joan Peinado, la seva mare, de 85 anys, la filla, que no té feina, i el nét, de set anys, per mostrar el seu suport a la família i, en cas necessari, aturar el desnonament que estava previst. Mentrestant, Peinado i la portaveu de la PAH-Girona, Marta Afuera, es van traslladar fins als jutjats de Santa Coloma de Farners per ratificar documentalment que el jutjat havia decidit posposar indefinidament el desnonament. Un cop constatat això, Peinado i Afuera van tornar a Vidreres, on van donar la notícia a tots els presents, enmig d'aplaudiments i mostres de suport.

Peinado va contraure una hipoteca de vora 160.000 euros amb Bankia l'any 2000 per comprar la casa de la seva mare, on aquesta fa més de 50 anys que viu. Treballava i tenia ingressos, però arran d'una intervenció quirúrgica va haver de deixar de treballar. L'any 2010 va deixar de pagar la hipoteca. “Si pagàvem, no teníem per menjar”, explicava ahir Peinado visiblement emocionat i cansat pel trasbals dels darrers dies. Malgrat “la bona notícia” pel cas de Peinado, Marta Afuera va lamentar que setmanalment hi ha casos de desnonaments a Catalunya –tal com es constata als jutjats– i que la majoria no s'aconsegueixen aturar.

Un pas més

El d'ahir va ser un pas important, però el cas continua obert. La PAH creu que Peinado, que té una minusvàlua en una cama, es pot beneficiar del decret llei aprovat el novembre pel govern espanyol i que ha rebut ja nombroses crítiques. Aquest decret estableix que l'entitat bancària pot fer valer la sentència, però no fer fora de l'habitatge els llogaters durant dos anys.

LA FRASE

Vaig haver de triar entre menjar o pagar la hipoteca
Joan Peinado
veí de vidreres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.