Economia

comerç

L'oposició de Lloret, en contra del pla d'usos comercials

El Millor i el PSC s'hi oposen frontalment

El govern local els acusa “d'oportunistes”

El PP presenta al·legacions

El Millor i el PSC, a l'oposició a Lloret de Mar, van explicitar ahir el seu rebuig a la proposta de pla d'usos comercials que està preparant el govern local (CiU-ERC). Els dos partits van coincidir en les acusacions d'intervencionisme i de restrictius.

Marc Fuertes (Millor) va assegurar que Lloret de Mar té el comerç que pertoca pel tipus de turisme que rep: “Si tinguéssim un turisme com a Dubai, les botigues de souvenirs del que se sol anomenar col·loquialment «hindú» no serien de productes de tot a 100, sinó que més aviat serien joieries”. El líder del principal partit de l'oposició va considerar la proposta de normativa de “greu atac a la llibertat comercial i un pas enrere”.

El PSC també va criticar ahir la proposta de pla d'usos. “És lamentable que en lloc de trobar un govern que afavoreixi les oportunitats, la promoció econòmica i la creació de llocs de treball, ens trobem amb un govern que sanciona i prohibeix”, va assegurar Joan Bernat. El portaveu socialista hi va afegir que amb la proposta del govern local “només fem que limitar la creació de noves empreses i desanimar possibles inversions”, i va fer una aposta pel “comerç de tot l'any”.

Jordi Orobitg (ERC), tinent d'alcalde de Comerç, va acusar els dos partits de fer “crítiques oportunistes”. Va assegurar que fa més de dos mesos que tenen la proposta d'ordenança, però cap d'ells “s'ha posat en contacte amb el departament”. Orobitg va explicar que, malgrat les crítiques en sentit contrari, s'havia fet un procés participatiu amb entitats, i que s'havia reunit amb les comunitats de pakistanesos i hindús. “Molts d'ells ens han fet arribar que estan d'acord que no es permetin obrir més botigues d'aquest tipus”, va dir.

El PP té una posició intermèdia: hi està disconforme, però presenta propostes per millorar una ordenança “que hem demanat des de principi de mandat”, diu Enric Martínez.

Alguns comerciants fan instància

Un grup de comerciants i hotelers –pràcticament tots de la riera– han presentat una instància a l'Ajuntament on mostren el rebuig a la proposta d'ordenança. Consideren que “perjudica greument la iniciativa i llibertat dels empresaris”. El temor és una interpretació del text segons la qual no podrien transmetre la llicència d'activitats. Jordi Orobitg va assegurar ahir que es tractava d'un “malentès” i que s'ha posat en contacte amb molts d'ells per explicar-los-ho. “Creien que no es podrien transmetre perquè perdrien els drets, però no és així”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.