Economia

laboral

El Grup Guitart Hotels de Lloret de Mar torna a presentar un ERO temporal

Afecta 90 treballadors fixos de la plantilla de 106, la majoria dels quals són de l'hotel Central Park, i ho atribueix a causes econòmiques, tècniques i de producció

El Grup Guitart Hotels de Lloret de Mar ha presentat als treballadors d'aquesta empresa hotelera un expedient de regulació d'ocupació temporal (ERO), que afecta 90 treballadors d'una plantilla de 106. L'ERO respon a causes econòmiques, tècniques i de la producció. Fa aproximadament un any, l'empresa en va presentar un de similar.

El nou ERO que està ja en fase de negociacions entre empresa i treballadors inclou la suspensió de contractes per un període màxim de 180 dies per als treballadors. Segons el director del Central Park, José Luis Chueca, es preveu, però, que no s'arribin a superar els quinze dies en cap cas, tal com va passar amb l'ERO que el grup va presentar l'any passat i que, si inicialment es preveia una xifra elevada de dies de suspensió, al final van ser molts menys. Chueca va explicar que l'ERO es fa per intentar adaptar el personal fix a la temporada d'hivern, quan hi ha menys feina, especialment, els darrers anys. “És per adaptar el personal a les necessitats”, va afegir. El gruix dels treballadors afectats són del Guitart Central Park, un dels sis hotels que el grup té a Lloret de Mar, cosa que s'explica, va dir el director, perquè és on hi ha més personal fix.

Des del comitè d'empresa es va criticar ahir que un dels motius per a la presentació de l'ERO siguin qüestions econòmiques: “Hi ha dubtes que sigui així. Sobretot després d'un estiu que s'ha treballat més que mai i que l'ocupació ha estat desorbitada”, afirmava el president del comitè, Manuel Pérez. En aquest sentit, va denunciar que ha estat una “pràctica habitual” aquest estiu que es contractés personal a mitja jornada i que aquest acabés fent moltes més hores que les establertes en els contractes. En aquest sentit, els sindicats gironins fa temps que denuncien que els treballadors en diversos establiments turístics fan més hores de les que estan establertes per contracte.

LA XIFRA

90
Treballadors
de la plantilla del Grup Guitart estan afectats per l'ERO temporal que ha presentat l'empresa.

LA DATA

08.10.13
Dia
que els treballadors tenen prevista una assemblea per decidir quina serà la seva posició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.