Cultura

Òmnium obre la setmana de Sant Jordi

“Quin llibre regalaràs aquest Sant Jordi?” Prop de tres mil persones han respost enguany la pregunta a través del web d'Òmnium Cultural. La iniciativa de l'entitat, coneguda com La Llança, pretén copsar l'interès dels lectors per les principals novetats editorials en català de la temporada. Els resultats del concurs es van donar a conèixer anit en una festa a la sala Luz de Gas de Barcelona, que va obrir la setmana de Sant Jordi.

Tria entre 240 novetats

La votació popular va estar oberta als internautes entre el 21 de març i el 17 d'abril. En total hi han participat 2.992 persones, que podien escollir entre 240 novetats.

En l'apartat de ficció, sobresurten títols d'autors catalans consolidats com Ramon Solsona (premi Sant Jordi amb L'home de la maleta), Carme Riera (Natura quasi morta) i Sergi Pàmies (La bicicleta estàtica). Al seu costat, el jove narrador de la Sénia Joan Todó amb A butxacades, i 1Q84, de l'escriptor japonès Haruki Murakami, reconegut recentment amb el premi internacional Catalunya de la Generalitat.

En l'àmbit de no-ficció, els cinc títols més votats han estat: Aicnàlubma, de Joaquim M. Puyal; El secret del meu turbant, de Nadia Ghulam i Agnès Rotger; Espanya, capital París, de Germà Bel; Paraules d'amor. 101 declaracions apassionades, de Víctor Amela i Roser Amills, i Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel, de Francesc Buxeda.

D'altra banda, els lectors també han escollit tres llibres en l'apartat infantil i juvenil: El pirata bo i l'illa dels imperfectes, de Joan Llongueras; La lluna de gel, de Santi Baró, i Qui diu la veritat? La versió de la princesa, de Montserrat Balada i Eva Sans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.