cultura

Homenatge a Joan Triadú

Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern presenten al suplement Cultura l'exposició ‘Llegir com viure' sobre el mestre i crític literari català

Valèria Gaillard entrevista l'escriptor flamenc Erwin Mortier

El suplement Cultura destaca aquesta setmana la figura del mestre i crític literari Joan Triadú. Susanna Àlvarez i Joan Josep Isern ens ofereixen un text i una selecció de paraules per presentar-nos l'exposició sobre Triadú Llegir com viure, que es pot veure al Palau Robert i de la qual tots dos han estat comissaris.

També hi podem llegir l'entrevista de Valèria Gaillard a l'escriptor flamenc Erwin Mortier, autor de Cuando los dioses duermen.

Al Cultura d'aquest divendres també hi trobarem articles d'opinió de Vicenç Pagès Jordà (que parla del llibre de poemes Marques de foc, de Narcís Comadira), Guillem Cifré, Lluís Llort, Isidre Grau (sobre Manuel Escorza del Val), Màrius Serra (que lloa el darrer espectacle de Tortell Poltrona), la lingüista Núria Puyuelo, Marià Marín (que comenta el darrer poemari de Núria Martínez Vernis), i Sam Abrams (que ofereix una enorme lloança a la figura de Carles Miralles).

En l'apartat de crítiques, Òscar Montferrer comenta L'hivern del món, darrer best-seller de Ken Follett. Jordi Capdevila felicita l'estrena de la narradora Ana Moya, que presenta Cafè Zoo. Lluís Llort recomana el thriller de Javier Díez Correr a ciegas, que barreja la Nicaragua sandinista i ETA. Xavier Serrahima comenta Bressol de gat, novel·la de Kurt Vonnegut. Ferran Aisa recomana la nova edició de Cançó de Nadal, de Dickens. Xavier Cortadellas analitza la novel·la metaliterària d'Austin Wright, Tres nits. I Jordi Llavina recomana el curiós llibre de poemes per a bibliòfils Malatesta o llibre de les vaques, de Josep Marí.

En l'apartat de música, Valèria Gaillard comenta el disc de Jordi Savall, Erasmus. Guillem Vidal explica el 30è aniversari de la discogràfica Nuevos Medios.

Jordi Bordes fa un darrer recordatori de la figura i obra de l'actriu Anna Lizaran, morta el dissabte passat, a més d'una crítica de l'obra Si existeix, encara no ho he trobat, de Nick Payne.

Pel que fa al setè art, podem llegir l'article de Bernat Salvà sobre el nou film de Steven Spielberg, Lincoln, en què Daniel Day-Lewis encarna al president nord-americà. Àngel Quintana completa l'apartat amb una crítica del film.

Entre d'altres temes, també podem llegir un article sobre el darrer treball de Quentin Tarantino, Django desencadenado.

Des de Tarragona, Carina Filella, recomana la biografia del poeta Gerard Vergés que ha escrit Emigdi Subirats. A Girona, Jordi Camps comenta el documental Velocitat, que mostra el canvi paisatgístic al territori que ha provocat la construcció del TAV. Mercè Miralles explica l'exposició fotogràfica sobre el passat i present del Casino de la Rabassada de Barcelona. A Lleida, Joan Tort descriu els projectes que estan en marxa al centre Magical, com ara un curtmetratge en 3D d'Álex Pachón.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Maria Palau (que ens parla del període rosa de Picasso, segons la historiadora Conxita Boncompte), Montse Frisach (que ens parla de l'artista Yago Hortal), Jaume Vidal (que ha conversat amb el galerista Alejandro Sales), Pilar Parcerisas (que comenta l'espai d'art DOX, de Praga) i Arnau Puig (que es planteja si cal destruir per crear).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.