cultura

literatura

L'obra d'Espriu inaugura el cicle A Pas de Poetes

Margarida Casacuberta ha tingut cura de la selecció de textos que interpreta avui l'actriu Sara Ditera en un espectacle interdisciplinari a l'Auditori de La Mercè de Girona

Un espectacle a l'entorn de l'imaginari de Salvador Espriu que posa en escena poemes escollits de Les cançons d'Ariadna, Cementiri de Sinera, El caminant i el mur, Final del laberint i La pell de brau inaugura avui el cicle A Pas de Poetes de l'Escola Municipal d'Humanitats de Girona. Coincidint amb el centenari de l'escriptor, l'espectacle planteja una lectura interdisciplinària de l'obra espriuana a través de la interpretació de l'actriu Sara Ditera, la música de Sara Parés i una escenografia creada per a l'ocasió per Marc Berntallada, tots ells coordinats per Meritxell Cardellach i Joan Vilajoana. La selecció dels textos i la presentació de l'acte, que tindrà lloc a l'Auditori de La Mercè a partir de les 9 del vespre (7 euros l'entrada), són a càrrec de la professora de literatura de la Universitat de Girona Margarida Casacuberta. La posada en escena de l'espectacle planteja una visió insòlita i actual de l'obra d'Espriu, que el 1934, al pròleg d'un dels seus llibres menys coneguts, Aspectes, definia el seu món en un to ben enigmàtic: “A ple aire, una corba en ràpida trajectòria. D'un origen incert a una mort incerta i un punt de llum en el cim de l'esquena de l'arc. Fugacitat de visions de paisatge.” El cicle A Pas de Poetes continuarà el 7 de març amb un espectacle basat en l'obra de Rosa Font, en conversa amb Eva Vàzquez, i acabarà el 4 d'abril amb un altre d'inspirat en l'obra d'Edgar Allan Poe a partir d'una selecció de poemes de Miquel Berga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.