cultura

El FAD, cap a Glòries

Els socis del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) van prendre ahir una decisió clau per al futur de l'entitat: el trasllat de la seva seu social al DHUB, el centre del disseny de la plaça de les Glòries. La idea va agradar a més d'un 90% dels socis (menys d'un 7% s'hi van oposar), que van votar al llarg del dia i, al vespre, van debatre el canvi –que serà un fet a la tardor– en una assemblea extraordinària.

Deixar el Convent dels Àngels, que el FAD ocupa des de l'any 1999, té algun aspecte dolorós, sobretot que perdrà una privilegiada situació, el centre de la ciutat. Però els socis han considerat que és més el que es guanyarà a l'edifici de Glòries. I és que l'Ajuntament ha convidat l'entitat a participar en la gestió del DHUB, de tal manera que en els seus òrgans de govern hi haurà representants dels museus del disseny municipals, del Barcelona Centre de Disseny (BCD) i del mateix FAD. La història del FAD està bregada en trasllats amunt i avall, i en moltes ocasions s'han vist com a oportunitats per reinventar-se. I és que durant els seus més de 100 anys d'existència ha arribat a ocupar fins a nou locals en diferents zones de la ciutat; el desè serà justament el del DHUB, situat a l'efervescent 22@ (els socis ven tenir l'oportunitat de veure el nou edifici en dues visites guiades els dies 7 i 14 de febrer).

La decisió que han pres els socis del FAD també farà feliços els responsables del Macba, que fa temps que somien ampliar el museu i ocupar la plaça dels Àngels sencera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.