cultura

Un fons únic de llibres històrics il·lustrats

Els arxius gironins celebren el seu dia amb una exposició i una tertúlia

Girona celebra demà el Dia Internacional dels Arxius amb una exposició de llibres antics i una tertúlia sobre l'aprofitament de l'aigua i les inundacions que han afectat la ciutat al llarg de la història. A l'Arxiu Històric de la plaça de Sant Josep, dependent de la Generalitat, es pot veure des de dissabte passat l'exposició Llibres que entren pels ulls, una selecció de les edicions il·lustrades que atresora, la majoria publicades al segle XIX, tot i que en destaquen dues d'anteriors: la Chronica o hystoria de Espanya, de 1547, escrita per Pere Miquel Carbonell, i el goig en honor de Sant Narcís, bisbe de Girona, imprès el 1698 per Jeroni Palol. Hi ha, a més, un recull de cromolitografies amb dibuixos detallats de les províncies espanyoles, una revista satírica impresa durant la tercera carlinada, o una edició vuitcentista del tractat de Vitruvi.

L'Arxiu Municipal, per la seva banda, ha programat per demà a la seu de la placeta de l'Institut Vell (19.30 h) una tertúlia conduïda pels periodistes Àngel Madrià i Gerard Bagué sobre Girona, aigua i ciutat: testimonis i records, que reconstrueix els usos de l'aigua a la ciutat i els efectes negatius de les crescudes i inundacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia