Editorial

Una taxa turística mal rebuda

Tots els agents turístics gironins consideren que la taxa anunciada pel govern de la Generalitat està poc treballada i consensuada i que atempta directament contra els interessos del sector. Així es va posar de manifest en la reunió del Patronat de Turisme Costa Brava Girona celebrada dijous a Figueres, durant la qual es van aprovar també uns pressupostos que, tot i el context econòmic advers, apugen un 14,28% les inversions de l'any passat. En aquest sentit, es va acordar demanar una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i amb els consellers competents en temes de turisme i economia per iniciar negociacions i buscar solucions alternatives a la nova taxa.

El principal recel s'orienta a l'ús que la Generalitat farà dels diners que calcula recaptar per aquesta via. Els afectats creuen, amb tota la raó, que si no s'ha tingut en compte la seva opinió a l'hora d'aprovar la mesura, el més probable és que tampoc se'ls la tingui en compte a l'hora de decidir per a què servirà la nova figura impositiva. Ja es temen que, en comptes de revertir en el propi sector, els diners cobrats als usuaris dels hotels serveixin per tapar altres forats que no tinguin res a veure amb el món del turisme.

Estem parlant d'un sector clau a la demarcació que, juntament amb el de les exportacions, és el que està plantant cara a la crisi. Torpedinar-lo, doncs, amb una taxa d'aquestes característiques és, com a mínim, delicat. Tal com s'han fet les coses, la insatisfacció dels empresaris és lògica. Per això la Generalitat faria bé d'escoltar-los i d'oferir-los garanties que almenys una part dels recursos que es generin retornaran al sector.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.