Opinió

Noves oportunitats a la UdG

La concessió a la Universitat de Girona del Campus d'Excel·lència Regional (CER) per part del Ministeri d'Educació i Ciència significa el reconeixement del projecte Campus Euromediterrani del Turisme i l'Aigua i, per tant, de l'especialització acadèmica cap a una de les grans demandes del territori. La notícia suposarà un doble suport al projecte. En primer lloc, perquè el ministeri ha donat el programa amb més de trenta-cinc milions d'euros que es repartiran entre tots els que han obtingut aquesta qualificació. En segon lloc, perquè el CER projectarà la institució a l'estranger i obrirà noves oportunitats tant als estudiants com als docents.

La distinció és d'una importància especial tenint en compte l'entorn social i econòmic de la Universitat de Girona, que té com a finalitat la formació d'alumnes que seran els futurs actors d'un territori eminentment turístic, amb el paisatge com un dels seus principals actius. També perquè es premien valors més necessaris que mai, com ara la preocupació pel canvi climàtic i per la pobresa. En aquest sentit, es potencia la idea que associa el món del turisme amb la conservació ambiental i amb la creació d'ocupació. En un moment en què es fan evidents els reptes de la captació i abastament de l'aigua i, al mateix temps, de la revisió del model d'explotació turística que ha funcionat durant molts anys, és molt interessant constatar el reconeixement al compromís del món universitari amb aquests objectius Perquè en el futur el turisme continuï essent font de progrés i de riquesa econòmica és imprescindible que un dels fonaments de la formació sigui precisament el respecte ambiental.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.