Opinió

Idees per a una consulta

“Vist que no es posaran d'acord, podrien adaptar les preguntes d'una hipotètica consulta
al gust del consumidor”

Vist que no es posaran d'acord amb la pregunta si un dia a Catalunya hi ha d'haver una consulta, la meva proposta és fer-ne unes quantes i que cada ciutadà respongui les que li corresponguin en funció de les seves simpaties.

Model per a simpatitzants de CiU: 1) Està d'acord amb el model de pacte fiscal que proposa Catalunya? 2) El català ha de ser la llengua vehicular a les escoles? 3) Suprimiria tots aquells ministeris que ja tenen les competències transferides?

Model per a simpatitzants d'ERC: 1) Està d'acord que Catalunya iniciï un procés de separació gradual d'Espanya? 2) Se sent representat per la monarquia espanyola? 3) Consideraria el català única llengua oficial?

Model per a simpatitzants del PSC: 1) Considera que la relació economicofiscal entre el territori català, que forma part de l'Estat espanyol però que té unes característiques peculiars en funció dels seus orígens i circumstàncies, i l'Estat és l'adequat? 2) Considera que el bilingüisme que es practica en aquest territori és beneficiós per als seus habitants? 3) Està d'acord amb les ajudes que rebem de Madrid?

Model per a simpatitzants de Reagrupament i seguidors de Laporta: 1)Declararia ara mateix la independència? 2) Declararia ara mateix la independència 3) Declararia ara la mateix la independència?

Model per a simpatitzants del PP: 1) ¿Considera usted necesario el uso del catalán en las escuelas? 2) ¿Cuántas banderas españolas deben ondear en los ayuntamientos? 3) ¿No le parece absurdo que le pidan opinión a través de una consulta?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.