Opinió

Vuits i nous

Barcelona World

A Madrid, d'aquí a poc, tot serà gent que fuma, gent no ja alcoholitzada sinó directament alcohòlica, cràpules a dotzenes, homes amb gavardina que per encàrrec dels poderosos mataran com qui encén un misto aquells que els siguin competència en el ram de la droga, el joc i l'especulació immobiliària, i pares que es tiraran daltabaix del balcó en comprovar que les seves filles, de la més gran a la més petita, s'han fet barjaules. És que a Madrid tindran l'Eurovegas. De quina una ens hem salvat.

Que ho certifiqui la Pepa Masó: dimecres de la setmana passada, quan es va saber que Eurovegas no s'instal·larà a Catalunya sinó que anirà amb les seves plagues a Madrid, ho vaig celebrar demanant al restaurant de menú on vaig cada dia un bon plat de carxofes. Ben arrebossades, i a la salut dels pagesos del Prat, que en podran seguir conreant, i a la de tots els catalans, que en seguirem devorant. I a la salut del model turístic que Eurovegas, si s'hagués instal·lat als camps de carxofes, hauria desbaratat: el model mojito de Lloret, el cerveser de Calella, el dels turistes de samarreta imperi i xancletes amb mitjons per la Rambla, el de les paelles Paellador, el de la sangria, el dels depredadors de la Pedrera, i del drac del Parc –Park, drak– Güell.

Alguns no ho han vist com jo i han tingut un disgust, per exemple el govern. En revenja de la desconsideració d'Eurovegas, eixamplarem Port Aventura, amb uns espais que representaran l'Índia i uns altres que semblarà que et trobis a Cancun, que és a Mèxic. Es dirà Barcelona World perquè segons el model que s'imposa Catalunya és Barcelona. Barcelona, nou estat d'Europa. També hi haurà joc, però no tant; també s'hi fumarà, però amb broquet; també hi haurà especulació, però assumible; també hi haurà un promotor, però no serà americà; també hi haurà marfantes, però no seran les nostres filles.

Jo tinc una idea: en comptes de reproduir l'Índia o Cancun, per què no la Pedrera, la Rambla, Lloret, el Park Güell amb el seu drak? Per què no fem una mena de Catalunya, vull dir Barcelona, duplicada, amb l'objectiu que els turistes deixin en pau els originals tot gastant les rèpliques? Si tant els fa l'Índia autèntica com la falsa, afigurin-se Barcelona i no diguem Catalunya.