Opinió

Repartiment desigual

“La fam no
fa vacances,
i la solidaritat tampoc”

Qui més qui menys, dia sí dia no, llença a les escombraries una peça de fruita tocada, mitja barra de pa sec, un paquet de pasta caducat... Els catalans llencem a l'any uns 35 quilos d'aliments aprofitables, una quantitat que representa el menjar equivalent a 25 dies. I mentre això passa, el Banc dels Aliments continua fent crides per recollir menjar per als que ho necessiten. Precisament dissabte va arrencar la campanya La fam no fa vacances, amb l'objectiu de recaptar al llarg del mes de juny prou menjar per donar servei a les més de 300.000 persones que depenen del Banc per posar un plat a taula almenys un cop al dia.

Mentre l'administració fa campanya per al consum responsable dels aliments –Menja. Pensa. Estalvia–, la societat civil es mobilitza per recaptar-ne. Contradiccions dels nostres dies.

Per sort, la solidaritat de la nostra societat no està en dubte. De mostres en tenim moltes: maratons de TV3, grans recaptes d'aliments, actes solidaris com els del pare Manel o la Fàbrica del Menjar de Ferran Adrià... Mil i una iniciatives que troben resposta en una societat que, encara que no estigui passant els seus millors moments, no s'està de donar un cop de mà si cal. Una exemple és la Núria Rosell, una lectora d'El Punt Avui que, en saber que el diari s'havia adherit a la campanya del Banc del Aliments, va voler participar-hi encara que els problemes de mobilitat li impedien desplaçar-se fins a la redacció. Aquest gest l'honora, com als milers de persones que al llarg d'aquest juny col·laboraran en la campanya. La fam no fa vacances, i la solidaritat tampoc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.