Opinió

Xocolata espessa

Direcció equivocada

Convergència i Unió, amb el president Mas al capdavant, ha volgut reafirmar el lideratge del país tot presentant un programa detallat de govern per a tota la legislatura. Preocupat per la pèrdua de suport popular cap a CiU que semblen indicar les enquestes, el president Mas ha cregut convenient aclarir que el món no comença i acaba amb el dret a decidir.

Trobo sorprenent la lectura que el partit de govern fa de la situació social i política. Sospito que, precisament, el que està desgastant el president Mas i el seu govern a marxes forçades no és només el tema de les retallades, sinó principalment la seva manca de concreció sobre el procés d'autodeterminació.

Crec que la majoria del poble català té clar quina és la causa i l'origen d'unes retallades que obliguen a suprimir una paga als funcionaris alhora que el govern d'Extremadura anuncia una rebaixa impositiva per al 90 per cent dels seus ciutadans. Per què marxen --suposadament, segons les enquestes-- els vots des de CiU cap a Esquerra i des del PSC cap a ICV? Perquè ERC i ICV parlen clar pel que fa al dret a decidir i a la consulta. CiU va executant els passos previs necessaris, però es manté en la tebior resultant de barrejar la intensitat del sector sobiranista amb la fredor de Duran i Lleida. De la mateixa manera, els votants socialistes fugen en massa del federalisme impossible de Navarro.

Estic convençut que, en el precís moment en què el president Mas fixi la data de la consulta, recuperarà de forma instantània tota la intenció de vot perduda.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.