Opinió

Que la podridura no ens aturi

Les coses semblen tan clares que ni tan sols l'anul·lació de proves judicials, com va passar en el cas Naseiro, podria evitar que quedés demostrat judicialment el que tothom dóna per fet: que el PP s'ha estat finançant de manera irregular. Això la gent, en general, ja ho sabia o s'ho imaginava, i no només del PP. Però tot l'escàndol Bárcenas ha aixecat una podridura d'una immoralitat tan gran que costaria trobar-ne exemples propers, si deixem de banda el Millet Pillet que espera tanda per ser jutjat i, se suposa, que engarjolat, ja que, de fet, va confessar-se autor d'unes apropiacions que el sentit comú diu que són delictives. I punibles. Però la gent n'està molt farta. No perquè faci disquisicions sobre el finançament dels partits, que això ho pot entendre, sinó perquè ha constatat que hi havia sobres, sobresous i gent que fotia mà a la caixa B per emportar-se desenes de milions d'euros a Suïssa mentre aquí les fan passar magres a la gent. Això és de lladres, i de lladres n'hi ha molts. Però també s'ha demostrat la doble vara de mesurar. Tot això que ara se sap amb papers i que implica de ple Rajoy, va passar quan Aznar manava. L'exemple de regeneració, com ell mateix es presenta, tot i que se li veuen uns components més joseantonianos que res més. Curiosament no es parla d'Aznar. Ni tant sols d'Esperanza, la liberal que demana explicacions sense que s'hagi sabut mai del cert com va arribar a presidenta de la seva comunitat. O sí. Recorden el canvi de vot d'uns diputats socialistes? En saben el perquè? O només s'ho imaginen?

Hi ha podridura en les estructures de l'Estat i és necessària una neteja a fons. A casa nostra hi ha gent que pensa que tot plegat ja va bé al procés que hem endegat. Per tant, cal estar amatents a procés que viuen a Madrid sense deixar de perdre ni un segon de feina en fer el pas endavant, el que ens ha de portar al referèndum. I a la neteja a fons a casa nostra. Ja que alguns diuen que cal parlar clar, diguem que, si es fa un referèndum, és per guanyar-lo. Per tant, caldrà enfrontament polític amb els partits de l'Estat, que estan a mata-degolla per tot menys per anar en contra de les aspiracions del poble català. Mirem com la dreta i l'ultradreta espanyola s'esbatussen, però anem fent camí cap a l'estat propi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.