Opinió

Les lectures d'estiu de Rajoy

“El fet que el president espanyol llegeixi ‘Victus' explica per què retarda altres lectures pendents”

Segons declarava ell mateix fa uns dies al Faro de Vigo, el senyor Rajoy està aprofitant les vacances per llegir Victus, la novel·la d'Albert Sánchez Piñol sobre el setge de Barcelona del 1714. Don Mariano comentava al mateix rotatiu gallec que el llibre és molt interessant tot i que (sempre hi ha un però) està escrit “en clau nacionalista”. Al rotatiu no s'especifica en quina clau nacionalista està escrit, possiblement perquè el president del govern espanyol, com tots els presidents espanyols en particular i la majoria d'espanyols en general, quan parlen de ‘nacionalisme' pensen en el català i no en el seu.

Segons tinc entès, el líder del PP no és pas l'únic que té el supervendes de La Campana a la seva biblioteca. Al ministre Alberto Ruiz-Gallardón em consta que l'hi van regalar. I també m'ha arribat que el senyor Javier Arenas l'ha comprat.

No tinc clar si és bo o dolent que a can PP tinguin Victus com a lectura d'estiu. D'entrada, els ofereix una visió poc convencional d'aquell nostre fatídic 11-S. D'altra banda, i d'aquí ve el meu temor, en el llibre del senyor Sánchez Piñol hi ha moltes pistes sobre el paper lamentable que solem fer els catalans a l'hora de posar-nos d'acord, unificar estratègies i prendre decisions en els moments de la història en què tot es juga a caixa o faixa.

En fi, que l'únic que podem treure en clar de la lectura d'estiu del senyor Rajoy és que resol força una incògnita que ens amoïnava des de feia dies. Tenint en compte que Victus té 608 pàgines i que enganxa molt, ara s'entén que encara no hagi tingut temps de llegir la carta d'Artur Mas i contestar-la.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.