Opinió

Ara torno

Olímpicament

De la mateixa manera que tinc clar que la Via Catalana passarà per sobre dels demagogs i els opositors camuflats al procés independentista de Catalunya, també estic convençut, i ho dic des del primer dia, que aquest procés només pot acabar fracassant per culpa dels catalans mateixos. Per falta de fermesa, per falta de compromís veritable, per traïcions internes, per vertigen a l'hora de la veritat, per qualsevol d'aquests motius o per altres o per uns quants o tots alhora. Espanya s'hi oposa i s'hi oposarà de moltes maneres, innobles i antidemocràtiques quan calgui, però un corrent humà com el que hi ha ara a Catalunya i que s'exhibirà l'11 de setembre ja no s'atura si no ho fa ell mateix.

El perill, doncs, no és tant el que pugui fer o deixar de fer el govern de Rajoy (amb la complicitat del PSOE, i d'altres partits pseudopolítics, que en això sí que empenyen junts), sinó com pot influir en la fermesa, el compromís, la unió i la determinació del procés cap a la independència de Catalunya. Si en aquest plantejament vostès estan d'acord amb mi, suposo que trobaran pertinent el dilema que els presentaré ara. Estic convençut de l'èxit de la Via Catalana, però no sé com aquest èxit pot estar condicionat si el Comitè Olímpic Internacional concedeix l'organització dels Jocs Olímpics del 2020 a Madrid, una decisió que es farà pública aquest 7 de setembre a Buenos Aires. Sí, quatre dies abans de la Diada. No hauríem de menysprear-ho. Tant si és que sí com que no. Un sí em sembla que elevaria la moral patriòtica espanyola d'una manera que estic segur que no pocs catalans se sentirien intimidats, més enllà dels que, pel motiu que sigui, ja hi han donat suport. I un no podria suposar que els catalans fóssim encara més l'ase dels cops de les misèries imperialistes espanyoles. I aquí no em val l'argument fàcil que un sí seria “una fàbrica de fer independentistes” i que un no seria un revés del qual els catalans no en pagaríem les conseqüències i ens en podríem riure.

Em sembla que és més complex que tot això. Ja els dic que no ho tinc clar, que no tinc una resposta clara sobre com pot influir la decisió del COI en un sentit o en un altre respecte a Madrid 2020. Però estiguem preparats, perquè això passarà quatre dies abans de l'11 de setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.