Opinió

Naps i cops

Pastorets

Senyor Esteve, vostè creu que tota la gent que va anar a la Via és inútil perduda?

No, no som pastorets de la muntanya. Els catalans no som pastorets de la muntanya i no ens hi tornarem per molt que veus de dins del país i lladrucs de fora ens vulguin fer passar per moltons mansos a qui ensinistren en la manipulació. Massa temps que hem dut llana al clatell i no es pensin els qui governen aquí o allà que ens hem descuidat la màquina d'esquilar. Hi ha veus que només tenen orelles per ells i les parets de vellut de la seva torre d'ivori no els deixen escoltar el carrer. Ni el senyor del carrer ni el gos que passa pel carrer. Hi ha lladrucs que fan tanta bromera que un dia es quedaran sense oxigen. Resultaria ben desagradable.

Però ara el que és desagradable és haver de ser tractat de segons què. No sé com són tots els catalans però sí que sé com són un grapat dels que van anar a la Via. I també dels que no hi van anar i que, en contra del silenci administrativament inventat, proposen pels descosits. I també sé com és l'Esteve, un veí d'en Debades engreixat amb el negoci immobiliari, burgeset de tall esquerranós, estructura d'estat espanyola, que un dia arreglava el món al pati de casa amb parents i amics. El senyor Esteve deia que molta gent que va anar a la manifestació de l'11 de Setembre de l'any passat hi anava per “cabrejada”, no perquè volgués la independència. Però després en Mas se'n va aprofitar i els ha utilitzat. Se'n va aprofitar tant que es va clavar una plantofada en les eleccions que ha continuat en les enquestes posteriors. Però segons el senyor Esteve estem manipulats i adotzenats pels polítics catalans. Vostè creu que tota la gent que va omplir la Via és inútil perduda, incapaç de llegir críticament la realitat? Repapat al pati de casa arreglant el món, vostè, senyor Esteve, què diu que proposa? Perdoni, que no el sento.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.