1a divisió

Pobre nen ric

Cristiano Ronaldo no és feliç amb la seva situació econòmica i demana al Madrid que el deixi marxar

Un augment de sou podria comportar al club blanc haver de pagar-li 34 milions bruts per temporada

Les declaracions de Cristiano Ronaldo han suposat un torpede a la casa blanca. “El club sap per què no celebro els gols, estic trist, és un tema professional”, va manifestar obrint tot tipus de rumors sobre els motius.

Hores més tard, la situació es va tornar molt més complicada després que es filtrés que va haver-hi una reunió amb Florentino Pérez i José Ángel Sánchez dissabte a instàncies del jugador. En aquesta reunió, Ronaldo va dir als dirigents que no se sent valorat i que vol marxar. En un gest calculat, va deixar caure la bomba abans d'anar a Portugal per jugar dos partits. Ahir, al seu país, tenia previst anar a un acte públic, però finalment va decidir no acudir-hi arran del ressò de les seves declaracions.

El representant, Jorge Mendes, i José Mourinho, s'han fet els sorpresos, però la veritat és que al Madrid estan visiblement enutjats per la sortida de to del jugador franquícia, ja que trenca l'estabilitat del club blanc, que se situa de manera inesperada en un entorn de crisi esportiva ja alimentada per la continuïtat de Kaká.

El motiu pel qual Ronaldo vol marxar és principalment econòmic. A l'abril el club blanc va donar el vistiplau a una reunió proposada per Jorge Mendes, que aspirava a ampliar i millorar el contracte de Ronaldo. No obstant això, i a pesar de les bones paraules de Florentino Pérez, la millora no es va arribar a plasmar, encara que el president va prometre que revisaria el tema a l'agost. Amb el tancament del mercat de fitxatges, Ronaldo va veure que dissabte Florentino l'ignorava un cop més i va esclatar. Al juliol, en diverses entrevistes, el golejador va tornar a recordar al club la intenció de retirar-se al Madrid, però no va obtenir la resposta esperada. El contracte expira el 2015 i cobra 12 milions anuals nets. Al club blanc no hi ha cap pressa, perquè li queden tres campanyes completes i la clàusula és inassolible, 1.000 milions d'euros. A més, els comptes no quadren a la casa blanca. Ronaldo aspira a tornar a situar-se com el més ben pagat del planeta, la vara de mesurar per sentir-se valorat, una condició que va perdre en favor d'Eto'o, que va signar un contracte amb l'Anzhi rus per 20 milions nets. Ara Eto'o i Ibrahimovic el superen.

Sense amics

El principal problema del Madrid és el nou tipus fiscal. Ara paga un 24% d'impostos, i una modificació del contracte l'elevaria al 52%. Si el Madrid es doblegués a l'estrella, hauria d'abonar uns 20 milions i 14 més en impostos, 34 per campanya, una situació, a priori, inacceptable.

Però a més hi ha més situacions que sembla que el fan infeliç. Al vestidor s'assegura que no perdona que Marcelo digués públicament que Messi és el millor, i que, a més, no entén que el club doni suport a Casillas en la lluita per la Pilota d'Or. Segons l'entorn de Ronaldo, el club hauria de posicionar-se a favor de la màxima estrella, una situació delicada per als dirigents del Madrid, conscients de l'èxit del capità amb la selecció estatal i, sobretot, pel suport que rep de la graderia, ja que és el més estimat.

El davanter va deixar anar la bomba en un gest calculat abans de marxar amb la seva selecció
Ronaldo va veure que Florentino dissabte tornava a ignorar la promesa d'una millora de contracte

Problemes per a Florentino Pérez a ACS

Fa mig any, el New York Times apuntava ACS com el pròxim gegant que podria fer fallida en la delmada situació econòmica a Espanya, arran del nefast negoci d'adquirir Iberdrola, barrejada amb les conseqüències de la crisi mundial. En els mesos vinents se sabrà l'abast dels problemes de la constructora de Florentino Pérez, que no amaga els primers símptomes clars de no ser aliè als greus problemes de l'Estat. ACS va anunciar ahir que enguany no pagarà dividends als accionistes per culpa del dèficit que arrossega la companyia, sobretot arran de la compra d'Iberdrola. I el maldecap principal és que aquests dividends, habitualment generosos, eren un dels recursos tradicionals de Florentino i de directius madridistes com ara Fernández Tapias, que ja s'han vist obligats a vendre's accions, per les pressions dels blancs, per pagar els crèdits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.