Bàsquet

DEJAN KAMENJASEVIC

DIRECTOR ESPORTIU I RESPONSABLE DEL BÀSQUET BASE DEL GIRONA FC

“Som un club formador, però també venedor”

Confia que ara no marxi ningú més i diu que es fitxarà relleu a Labuckas, però “no es farà res fins que s'hagi cobrat el desembre”

No sóc partidari de culpar la societat gironina o la seva mentalitat per la falta de públic. Hem de fer autocrítica

Dejan Kamenjasevic (Sarajevo, Bòsnia, 17-4-1975) s'estrena aquest curs com a director esportiu del Girona. Un curs en què el club està passant penúries econòmiques –esportivament, és una altra història–i en què s'ha reforçat l'aposta per injectar joves talents a la base. Ells poden formar part del primer equip en el futur o bé, generar ingressos si consoliden el seu creixement i equips potents els compren.

Primer de tot, han cobrat el mes de desembre?

De moment, no. En breu, esperem fer-ho.

S'ha superat l'equador, amb 9-9 i situats en el “play-off”. No es pot demanar gaire més.

Sempre intentem demanar més, però, amb l'equip que tenim, estem contents de com està anant la temporada. Tot i que hem perdut molts partits per pocs punts i davant rivals assequibles, tenim millor balanç que l'any passat per aquestes dates. En tot cas, pensem que la segona volta, podem millorar.

Això vol dir que s'ha de deixar de mirar a baix?

No, encara no. El nostre objectiu és la salvació i, amb la igualtat que hi ha, encara ens fan falta algunes victòries per assegurar-ho. Crec que aquest any en faran falta 15. Per tant, fins que no assolim aquestes sis que ens falten, no podem pensar en res més. Llavors, ja serem ambiciosos i buscarem el play-off.

A Fontajau, han acreditat un 7-2, però hi ha hagut poca afluència de públic. Per què?

No sóc partidari de culpar la societat gironina o la seva mentalitat d'això. El que hem de fer és autocrítica i fer més iniciatives perquè la gent de Girona s'adoni que el bàsquet que els oferim és un producte que val la pena. Carles Canals està treballant en més accions que farem públiques en els propers dies.

El tècnic, Zan Tabak, va sol·licitar un substitut per Labuckas. La idea ara mateix és fitxar?

Sí. El nostre pressupost és limitat, però amb el canvi de Vallmajó per Canals i la sortida de Labuckas, estem per sota de pressupost ara amb despeses. L'Álvaro [Alarcón] o en Michel [Acosta] ens poden ajudar puntualment en un partit, però afrontar la segona volta amb tres interiors és arriscat. Hem d'acabar amb uns mínims i buscarem un jugador que s'ajusti al salari de Labuckas. Però, no farem res fins que s'hagi cobrat el desembre. No seria ètic.

Josep Delgado hi està d'acord?

Zan [Tabak] va reunir-se amb ell i Ferroni la setmana passada i els ho va plantejar. Que, si volíem acabar amb garanties esportives i d'imatge, ens calia un reforç i així ho van entendre.

Hi ha risc ara que hi pugui haver més sortides?

Si a la plantilla se li paga desembre, se'ls deuran un o dos mesos [a Coleman i Freimanis, un] i, per contracte, no poden marxar sense el consentiment del club. Cap ha demostrat aquesta voluntat ni jo penso que hi hagi motius perquè marxin arat. En tot cas, el curs passat, van marxar Navarro i Middleton al febrer i no ho esperàvem.

Feia mesos que estava decidit, però Eric Jiménez ja tindrà fitxa d'EBA aquest cap de setmana. Per què s'ha fet ara?

Ha estat un cúmul de circumstàncies. Primer, se li havia de fer lloc i vam donar de baixa l'Andreu Vila. Després, es va lesionar Ordín en un període en què l'EBA deixava de tenir competició i ho vam ajornar fins ara. Ell estarà en dinàmica de LEB Or, però li anirà bé jugar a EBA perquè podrà recuperar ritme de competició i confiança.

El Sant Josep té 28 equips de base aquest curs. És el sostre?

En júniors i cadets, crec que sí [n'hi ha vuit en total], però amb l'escola, no. La idea que tenim és potenciar-la encara més. Ja s'ha vist amb les obres d'aquest estiu a Sant Josep i el que volem és dotar-la de més equips, més jugadors i millors entrenadors perquè és el nostre principal patrimoni. És la part del club que més ha funcionat i això no es deu al treball d'ara, sinó al que van fer també en el seu moment Pep Pujols o Pere Capdevila.

El bàsquet base s'autofinança?

Fins a les categories infantil, sí. I fins i tot, hi pot haver un petit benefici. De cadets cap amunt, però, és deficitari. Depenem de patrocinadors, d'aportacions individuals de gent de fora, que ajuden també a mantenir els jugadors estrangers que tenim a la base. Amb això, gairebé cobrim. Hem d'intentar anar al màxim amb la base perquè és la nostra aposta. Cada any, baixem el pressupost de LEB Or i pugem, directa o indirectament, les aportacions a la base. Mai estarem 50-50, però la nostra idea és que, si algun dia s'acaba la LEB Or, hi hagi alguna cosa sòlida al darrere.

Konstantin Kulikov (2m06, 16) ja és aquí. Que se n'espera?

Quan el vam fitxar, molts agents i clubs es van sorprendre. És una aposta important perquè no és fàcil treure un rus del seu país tan jove. És l'únic que no hem portat aquí per veure'l entrenar abans, però tenim informes d'ell. En Joan Danés ens en va facilitar i també hem parlat amb entrenadors de Rússia i alguns contactes que ens han parlat bé del seu caràcter i personalitat. L'únic dubte és com s'integrarà a Girona.

Zoran Nikolic es troba a Montenegro i no iniciarà la segona fase amb el cadet. Per què?

Té un problema amb el visat i no serà aquí fins el febrer. En tot cas, a finals de mes disputa un torneig amb la selecció de Montenegro sub-16 a Turquia [torneig Türk Telekom].

A més de Kulikov i Nikolic, també tenen becats el júnior Luka Banovic i Alassane Seck. Amb ells, la prioritat és nodrir el primer equip o fer-ne negoci?

Primer de tot, nodrir l'equip de la LEB Or. Potser algun d'ells ja hi pot jugar l'any que ve si se surt. Ens cal un bàsquet base que pugui ajudar. Hi ha equips a la categoria que, quan es lesiona algú, han d'entrenar amb 8 o 9 jugadors perquè no tenen ni segon equip ni un júnior competitiu. I, a més, aquests interiors que venen de fora ajuden a la formació dels jugadors gironins.

En quin sentit?

Els permeten aprendre a jugar. Per exemple, el base Bernat Álvarez ha progressat perquè ara ja no juga a handbol, a la línia de tres, sinó que pot posar pilotes interiors. Ara, amb gent alta, competim i aprenem a jugar.

A vendre, però no es renuncia.

Està clar que, si es pot vendre, perfecte. Som una entitat formadora, però també venedora.

La via africana és explorable?

Finançat per mi i alguns entrenadors, l'Àlex Teixidor va anar al Senegal fa uns dies a portar roba i material esportiu a una escola i, alhora, mirar si hi havia algú interessant. En va veure, però això és un tema de futur.

Tenen en ment portar algun altre jove talent a curt termini?

Des que vam fitxar els dos últims [Nikolic i Kulikov], hi ha agents i jugadors que es fixen en Girona. Tenim dos jugadors europeus mirats d'altíssim nivell, però prefereixo no portar-ne més. Almenys fins que no sàpiga l'escenari que tindrem. La idea és que no afecti el pressupost del Sant Josep perquè el que mana és el tema econòmic, que no està resolt encara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a