Més esport

Engega amb èxit el circuit per la independència

Atletisme. Més de 1.600 corredors van competir en la cursa Fira de Sant Isidre, punt de sortida d'aquesta iniciativa esportiva, popular i reivindicativa

La 19a Cursa Fira de Sant Isidre de Cardedeu va donar ahir el tret de sortida al circuit Corre per la Independència amb magnífiques expectatives. La prova vallesana, amb més de 1.600 participants, va superar el rècord d'inscripció i la iniciativa que amb prou feines es va donar a conèixer fa tres setmanes, té unes grans perspectives de creixement, sobretot amb vista a la pròxima cita, el 30 de juny en la cursa de la Vila Olímpica de Barcelona. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes són, juntament amb El 9 Esportiu, els impulsors d'aquest circuit que aquest primer any comptarà amb cinc curses puntuables.

En l'àmbit esportiu, la victòria de la cursa de Sant Isidre va ser per al veí de Sant Celoni Mohamed Benhmbarka (Runnersworld Tarragona), que va tornar a evidenciar el seu magnífic moment de forma i va afegir un nou èxit al seu palmarès. L'atleta d'origen marroquí ja s'havia imposat anteriorment en la cursa d'El Corte Inglés i en una mitja marató Costa de Barcelona Maresme que va envair d'estelades Calella, el punt de sortida i d'arribada de la prova. Ahir, en una jornada primaveral i en un recorregut de deu quilòmetres que combinava terra i asfalt va acreditar un registre de 30:47. Benhmbarka va precedir el també corredor marroquí Otmane Btaimi (Montornés) i el maratonià olímpic Nacho Cáceres (FC Barcelona). En categoria femenina, Ouafaa Hamani (Sansi), amb un temps de 37:48, es va imposar amb molta suficiència i va avantatjar la segona classificada en gairebé dos minuts de diferència. Van completar el podi Mari Carmen Auñón (Unió Colomenca) i Zhor Escerechade (Marroc). Pel que fa als inscrits en el circuit, els primers líders són l'atleta de Cardedeu David Marginedas (36:27) i la del Prat de Llobregat Maria Marcè (48:09). Aquesta classificació pot variar si altres corredors que van participar en la cursa s'apunten al circuit, ja que se'ls assignarien els punts corresponents.

Joan Juncarol, el director del circuit de curses Corre per la Independència, va fer ahir una valoració molt positiva d'aquesta primera experiència: “Estem molt engrescats. La iniciativa ha tingut molt bona acceptació. No fa ni tres setmanes que vam fer públic el circuit i tenint en compte que hi ha curses fins a l'octubre les perspectives de creixement són molt bones. A l'estand de l'Assemblea Nacional Catalana molta gent s'ha interessat per aquesta iniciativa i hem venut moltíssimes samarretes de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.” De fet, la mateixa alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila, va fer el lliurament de trofeus lluint aquesta samarreta reivindicativa.

Categoria masculina
1r M. Benhmbarka (Runnersw.)
30:47
2n O. Btaimi (Montornés)
31:11
3r N. Cáceres (FC Barcelona)
31:38
4t R. Nour
31:47
5è J.M. Álvarez (Runnerworld)
32:46
6è M.A. Solé (A 4 km)
33:09
7è O. Ouzif
33:09
8è P. Rondón (Montornés)
34:17
Categoria femenina
1a O. Hamani (Sansi)
37:48
2a M.C. Auñón (U. Colomenca)
39:38
3a Z. Escerechade (Marroc)
39:59
4a N. González
41:19
5a E. Viñas (Girona CB)
41:43
Corre per la Independència*
1r D. Marginedas (Cardedeu)
36:27
Corre per la Independència*
1a M. Marcè (Pratenc)
48:09 *Aquesta classificació pot variar si altres corredors que han participat a la cursa s'apunten al circuit, ja que se'ls assignarien els punts corresponents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.