El lector escriu

Espècies invasores

A Catalunya els darrers anys s’han detectat diverses espècies animals que no havíem vist abans. El cargol poma, la vespa asiàtica, el cranc americà, etcètera. Però del que no ens havíem adonat és que tenim una d’aquestes espècies invasores des de fa molts anys, que ens va enviar el Generalísimo Franco en forma d’emigrants sense ganes d’integrar-se. I avui veiem com persones que varen venir de diversos indrets d’Espanya, alguns molt llunyans, a dignificar la seva vida mitjançant un treball que en els seus llocs d’origen no tenien, porten quaranta o cinquanta anys a casa nostra i ni tan sols parlen un borrall de la nostra llengua. No perquè sigui una llengua difícil d’entendre o aprendre, sinó per orgull, l’orgull espanyol que no s’han pogut treure del damunt. I a més a més es dediquen a treure llaços grocs.

Aquesta sí que és una espècie perillosa per al país, forma part d’una trama molt ben ordida pel Generalísimo i seguida fil per randa per Cs i el PP, per aigualir la personalitat catalana. I gairebé ho ha aconseguit. Aigua al vi, fins que no sigui ni vi ni aigua. Bona feina, Franco. “Atado y bien atado.” Ho estan aconseguint. Som espanyols i catalans, diuen, ensenyant la bandera espanyola. I una merda, dic jo!

Santa Coloma de Farners (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia