El lector escriu

Integració (?)

Ja fa uns quants dies vam poder veure i sentir a TV3 una notícia sobre l’acolliment de nois menors d’edat que arriben sols al nostre país, i en aquest cas es tractava d’un grup acollit en un centre del Pla de Santa Maria, a l’Alt Camp. La notícia manifestava amb satisfacció que els nois allí acollits estaven plenament integrats, i seguidament van fer algunes preguntes en directe a tres o quatre d’aquests nois, invariablement tots tres o quatre van respondre religiosament a les preguntes que se’ls plantejaven en espanyol (?).

D’això en diuen estar plenament integrats? Integrats on? Què en saben, aquests nois, del país real que els ha acollit? Sabien que la llengua amb què responien a les preguntes del periodista de torn no era la pròpia del país que els acollia? O potser era que el periodista ja els preguntava directament en espanyol i ells responien mecànicament en aquesta llengua? En mans de qui està aquest centre d’acollida del Pla de Santa Maria, que considera plenament integrats uns nois que no parlen la llengua del país? Deuen tenir por de ser acusats d’adoctrinament.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia