Opinió

A la tres

Lliçó i província

“En la gestió del passeig han tingut més seny els nens i les policies locals que els polítics. L’avís del que ens vindrà

Sis setmanes portaven els infants confinats a casa des que va tancar l’escola presencial i bona part d’ells van adonar-se ahir de com d’entrada estava la primavera. Ens van donar una lliçó d’adaptació, seny i actitud, ben preparats pels pares i mares, com també ho van fer les respectives policies locals, amb la seva permissivitat i comprensió pròpies d’un dia de relaxació terapèutica. Maduresa familiar malgrat la desorientació política que desconcerta a pares i nens. Fins a tres ministres i dos directors generals de Sanitat i Infància havien exposat normes diferents durant la setmana per al passeig, a banda d’un vicepresident del govern de l’Estat demanant disculpes pel desgavell. Tampoc hi havia ajudat la insistència de la Generalitat a recomanar sortir per franges horàries. És comprensible la demanda d’alerta catalana, perquè la pandèmia es manté més virulenta que a cap altra autonomia, amb la meitat de morts de tot l’Estat, ahir. Però tan lògica és l’opció de passejar de 9 a 21 hores per espaiar les sortides, com reduir-les a franges, fet que augmenta el risc de trobar-se els companys de classe pel barri. Les famílies necessiten unificar criteris, i encara més en una crisi.

Els dos governs, l’allau d’experts, ministres i compareixences, han acabat confonent la ciutadania. Si la sortida dels infants s’ha planificat de manera maldestra, com serà la desescalada que Sánchez presenta demà? Què els espera a les indústries, el comerç, l’oci, els autònoms, els aturats, les residències d’avis...? Sánchez va avançar als presidents autonòmics que “pilotarà” el desconfinament de maig per províncies, tot i que Illa es mostra obert a altres opcions territorials. A veure si Gisclareny i Sant Jaume de Frontanyà, els dos municipis menys poblats –menys d’una trentena d’habitants– hauran d’esperar la millora de la província de Barcelona, a la qual pertanyen, on hi ha barris com la Florida de l’Hospitalet, amb 43.000 habitants en 0,8 km², una densitat demogràfica que dobla la de Manhattan i similar a la de Manila, la capital filipina i ciutat més densa del planeta. O viceversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia