Opinió

A la tres

La cigonya de l’Anita

“Diuen que el cas de l’Obregón ha reobert el debat de la gestació subrogada, molt prioritària per als que poden pagar els 500.000 dòlars que es veu que val

Tot va començar quan els mateixos periodistes ho vam batejar com a premsa del cor, dir-ne premsa és un insult a la professió, i per practicar-la, precisament no cal tenir cor ni entranyes. De mica en mica vam anar assumint que personatges inútils, sense res més per aportar que l’ostentació del seu tren de vida i la buidor de la seva existència, podien compartir espai amb les notícies i els reportatges, atorgant-los un altaveu que ja no sabem si és responsabilitat dels periodistes, que ens hem embordonit, o dels lectors i espectadors, que ens ho demanen. El grau de contaminació és tan elevat que personatges del circ estatal tenen cobertura generosa a la televisió pública catalana i mercenaris nostrats especialitzats a assetjar aquesta mena de bestiar fins a obtenir-ne, gairebé sota coacció, declaracions que després no tenen ni cap ni peus, aspiren a trobar un racó als platós madrilenys i en els programes més tronats. Ja s’ho faran, tan lamentable és salivar amb aquesta mal anomenada premsa del cor com lapidar el personal que hi desfila per tal que els rebreguin la intimitat. Una condició indispensable per convertir-se en carn de canó és que siguis milionari capaç d’exhibir mansions i limusines que provoquin enveja, o que ho hagis estat en el passat i ara la teva sigui una vida de rata, que també ven. Ana Obregón pertany a la primera categoria, i aquesta setmana s’ha fet fotografiar a la portada d’una d’aquestes revistes per pagar-se la gestació subrogada que va encarregar a una dona dels Estats Units. No entraré a moralitzar sobre un tema complex que admet molts matisos però que en qualsevol cas aquí és il·legal. El més xocant és que a partir d’aquest exemple, segons titulars llegits en altres mitjans –no pas en aquest–, s’hagi reobert el debat a l’entorn dels ventres de lloguer. Tampoc hi moralitzaré, als països on és legal les dones tenen dret a fer-ho. Però preguntem-nos: de debò aquest és un debat prioritari per a la immensa majoria de la gent? Cinc-cents mil dòlars, es veu que li ha costat a l’Obregón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia