Opinió

Tribunals

No hi ha aturador. Encara calent el penúltim cas d'imputació al polític català de torn, aquesta setmana la fiscalia ha demanat a la dita Audiencia Nacional, amb seu a Madrid, que citi a declarar cinc joves independentistes, acusats d'injúries a la corona. El seu delicte: haver cremat unes fotografies del Borbó i alguna bandera, tot en la Diada d'enguany i amb el testimoni d'unes fotos molt dubtoses. Els cinc joves es mouen a l'entorn dels antisistema de les CUP.

No ens enganyem, algú s'ha entestat a judicialitzar la política i, en l'acció sense aturador, la llista d'investigats i imputats adquireix un gruix més que considerable. Gens sospitós d'independentista, Fernando Ónega fa uns dies deia: “Qui segueixi l'actualitat es pot llevar cada dia preguntant-se: quin català processen avui?” És l'aposta triada pel nacionalisme espanyol contra l'independentisme, tot pensant que això pot apaivagar les ànsies sobiranistes, quan realment és tirar gasolina per apagar el foc.

Els tribunals no donen l'abast, quan el diàleg és substituït per les denúncies en cadena. Mentrestant, s'alimenta la teoria del xoc de trens, que es preveu inevitable. La dinàmica d'acció/reacció porta a l'esfondrament dels ponts d'entesa i a la impossibilitat de trobar territoris de debat, a la vegada que pot prostituir la independència de la judicatura.

Qui processaran avui? Una pregunta massa estesa que omple de raons els que pensem que quan una parella ja s'han tirat tota la vaixella, és inevitable la separació. Aquest diumenge Catalunya farà una nova mostra de cohesió. Aviat els tribunals podran fer vacances.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia