Opinió

opinió

Comissions d'investigació

S'estan gestant les comissions d'investigació al Parlament. Es tracta d'una modalitat parlamentària que, si no existís, s'hauria d'inventar; sobretot en aquest període de gran soroll que ens ha tocat viure i que tard o d'hora acabarà en unes eleccions en què, minuts després de la convocatòria, decauran, entre altres coses, el soroll de passat i les comissions d'investigacions que hi hagi en curs.

Els grups de l'oposició –Ciutadans, el PSC i el PP– ultimen un acord per forçar una comissió d'investigació sobre l'anomenat cas Vidal. Per altra banda, JxSí, la CUP i CSQP impulsen una comissió d'investigació per indagar l'anomenada operació Catalunya, presumptament impulsada des de l'entorn del PP. En la comissió de l'operació Catalunya volen que Sáenz de Santamaría, Moragas, Sánchez-Camacho i els comissaris Villarejo i Martín Blas donin explicacions. En la comissió sobre l'exjutge Vidal, l'oposició demanarà que doni explicacions el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i tot el Departament d'Economia de la Generalitat, a més del mateix Vidal.

Els auguris ara mateix són que entre els uns –els que donen suport al govern– i els altres –els grups de l'oposició– poden convertir el Parlament en un gran camp de batalla permanent fins després de l'estiu; un fet que podria ser fins i tot saludable si no fos perquè serà difícil treure'n l'aigua clara i poder esbrinar, d'una banda, si va existir l'operació Catalunya tal com es rumoreja i, d'una altra, si les idees i els pensaments difosos pel jutge Vidal tenien el vistiplau de l'actual govern de la Generalitat. Sigui com sigui, tot indica que tindrem, alhora, una comissió d'investigació favorable al govern i una altra de favorable a l'oposició. A veure si coincideixen els compareixents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia